Compromís desvetlla el negoci milionari, ‘per a uns pocs’, de les ITV

La coalició, a través del seu diputat Fran Ferri, trau a la llum un informe de la Generalitat que situa en 317 milions la sobre facturació de les ITV des de la seua privatització
21 març 2015 01:00h
RedactaVeu / València

En aquest informe, aconseguit pel diputat de Compromís a través de peticions de documentació a Les Corts, la conselleria recorda que la valoració inicial que fixava el plec de concessió com a tarifa mitjana ponderada de les revisions d’ITV era de 18,47 euros i que finalment el preu de les revisions de vehicles va arribar a una mitjana ponderada de 46,59 euros, “així mateix s’instaurà una prova de sonometria inexistent a la resta de l’estat, convertint l’autonomia valenciana en el territori de l’estat on més car era passar la ITV”, assenyala Ferri.

“Aquest informe demostra que el govern del PP ha sigut conscient en tot moment  que la privatització de les ITV ha sigut un negoci multimilionari per a les empreses concessionàries, per cert molt properes al poder. D’aquesta manera els valencians i valencianes hem pagat les ITV a un preu elevadíssim perquè es folraren uns quants empresaris amics del PP ja que, a més, no s'ha revisat el cànon que han d'ingressar les concessionàries a l'administració pels seus beneficis".

De l’informe, de l’any 2010, es dedueix que amb eixa sobre elevada facturació estava més que justificada l’exigència de Compromís al Consell de l’abaratiment de les tarifes generals de la ITV i de les tarifes de les segones inspeccions, un abaratiment que no ha arribat fins 2014 i en una quantia que ens situa encara per damunt de la mitjana de l'Estat, allargant tot el que han pogut el negoci milionari d’aquestes empreses. Així mateix es calcula en el document intern que amb eixos guanys les empreses concessionàries podrien haver incrementat sobre manera la construcció de línies d’inspecció de vehicles.

“Al final totes les proves indiquen que el que va haver darrere de la privatització de les ITV va ser la intenció del govern del PP de beneficiar al màxim les concessionàries. Estem davant un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians hem pagant molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors com el del transport i en general a les famílies valencianes”.

Per a Ferri “les ITV són un exemple més de com la privatització dels serveis públics són en realitat una estafa que perjudica greument la ciutadania per beneficiar  empreses molt concretes properes al poder”.


 
 
next