Diari La Veu del País Valencià
Puchol II i Santi, campions del Circuit Professional d’Escala i Corda

PilotaVeu / Montcada.

Després d’una primera final a Pelayo molt igualada, que finalitzà amb victòria per la mínima de Puchol II i Santi, el trinquet de la Ciutat de la Pilota de Montcada acollia ahir la segona partida de la final del XIIV Circuit Professional d’escala i corda. Una partida que ha complert tots els pronòstics i no ha defraudat el nombrós públic assistent que ha pogut gaudir omplint un trinquet que s’ha despertat banyat i amb goteres, però on s’ha pogut jugar amb normalitat una gran partida.

Començava la partida amb la parella de Puchol II i Santi (Vinalesa) al dau, fent el primer joc davant de Pere Roc II, Dani i Monrabal (Benidorm). Els cinc jugadors han eixit al terreny de joc a guanyar, el trio volia forçar la tercera partida i la parella guanyar la segona partida consecutiva per a proclamar-se campions. Durant l’inici, tots han fet el seu respectiu joc des del dau i han igualat el marcador a 25.

Pujol II i Santi celebren la victòria. © Juan Rodrigo Legua

Amb iguals a 25 el trio ha fet val per trencar-li el dau a la formació de Vinalesa, però amb cinc faltes de ferida de Monrabal en el joc, els rojos han recuperat el joc fent 30-25 i mantenint així el seu dau com a millor arma.

Els blaus no han aprofitat el val per fer el joc del rest, cosa que sí que ha fet la parella trencant el dau de Pere Roc per avançar-se dos jocs en l’electrònic i col·locar-se 35-25. En este moment pareixia que la parella li havia posat una marxa més a la partida, però el trio no volia deixar escapar els contraris en el marcador i han trencat també el joc al rest, passant al dau per igualar la partida. Amb la igualada a 35 el públic ha fet una gran ovació als cinc jugadors que s’estaven deixant la pell al terreny de joc lluitant cada quinze de la partida com si fora l’últim.
Els finalistes junt a les autoritats durant l’entrega de trofeus. Fotografia: Valnet
Durant tot el matx, les goteres també volien prendre protagonisme i els organitzadors han tingut que eixugar alguna part de la canxa durant la partida per poder continuar l’encontre amb normalitat i evitar així que algun jugador patira qualsevol lesió i es fera mal.

La partida continuava i, després d’un dels jocs més disputats del matí, la parella es tornava a avançar en el marcador 40-35. Esta disputa feia presenciar que qualsevol de les dues formacions podria guanyar la partida. Però Puchol i Santi no volien jugar una tercera partida i han posat totes les cartes sobre la taula: han fet dos jocs consecutius més i s’han distanciat 50 a 35 en el marcador.

Els de Benidorm també volien guanyar i forçar la tercera partida i, sense tirar la tovallola en cap moment, han fet tres joc seguits i han frenat la pujada dels rojos igualant el marcador a 50, demostrant així que encara quedava molta partida en joc.

Amb la igualada a 50 el públic s’ha posat a aplaudir tots els quinzes de la partida amb més intensitat que mai. A partir d’aquest punt, la partida prenia més emoció si cap, i s’ha viscut un tanto impressionant que haguera pogut caure a favor de qualsevol de les dues formacions. Al remat ha estat un joc d’infart que s’han apuntat els rojos per fer 55 a 50, quedant-se així a les portes de la glòria.

Al final de l’encontre s’han vist els jocs més disputats de tots, pilotades i quinzes impressionants que es feien cada vegada més llargs i intensos. El trio ha igualat al partida a 55 i s’ho jugarien tot a l’últim joc.

Els finalistes junt a les autoritats durant l’entrega de trofeus. Fotografia: Valnet

Finalment, en el joc definitu, els rojos han estat més encertats i han sumat els quinzes necessaris per anotar-se’l i guanyar la partida. Amb aquestes dos partides guanyades, no ha fet falta una tercera i Puchol II i Santi s’han proclamat campions de l’edició vint-i-quatre del Circuit Professional d’Escala i Corda.

En finalitzar l’encontre s’ha procedit a l’entrega de trofeus, on han participat el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Mateo Castellá, el màxim responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació de València, Miguel Bailach, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán, l’alcalde de Montcada, Juan José Medina, així com el directiu de l’entitat organitzadora Val Net, Alfredo Hernando ‘Fredi’.

La partida s’ha retransmés per LevanteTV a les 16:00h.

Comparteix

Icona de pantalla completa