Diari La Veu del País Valencià
70.000 treballadores de la llar, sense dret a la desocupació

RedactaVeu / València.

CCOO PV ha organitzat a València una assemblea d’empleades de la llar, un sector que ocupa més de 70.000 persones al País Valencià, de les quals solament 32.000 cotitzen a la Seguretat Social. Des del sindicat s’està informant a les treballadores de les accions que s’estan duent a terme per exigir un canvi de la regulació laboral que les equipare en drets a la resta de sectors.

Imatge de l’assemblea d’empleades de la llar. Foto: CCOO PV.

Aquesta campanya impulsada per CCOO de Construcció i Serveis, de la qual porten més de 5.000 signatures arreplegades, ha estat precedida de reunions amb els diferents grups polítics amb representació al parlament autonòmic valencià, en les quals han assumit algunes de les propostes que el sindicat ha traslladat en relació amb la problemàtica d’aquest col•lectiu.

El dret a la desocupació, al subsidi per a majors de 55 anys, a cobrar els seus salaris del FOGASA en cas d’insolvència de la part ocupadora, la cotització per salaris reals o la figura de l’acomiadament per desistiment són algunes de les reivindicacions que destaca el secretari general de Construcció i Serveis del País Valencià, Miguel Montalbán.

Dones en condicions de semi esclavitud

Aquesta falta de drets se suma a la precarietat generalitzada de les seues condicions laborals. “Coneixem molts casos de semi esclavitud, de treballadores internes sense descansar ni dissabtes ni diumenges, que no cobren ni el salari mínim, situacions on una persona ha treballat més de 25 anys en una casa, sense haver sigut donada d’alta en la Seguretat Social o, com a molt, des de la reforma de 2012”, asseguren des de CCOO PV.

Per la seua banda, Vicente Sánchez, secretari general de CCOO de Construcció i Serveis destaca que “s’està realitzant un ampli treball, en el qual col•labora l’Oficina de la OIT a l’Estat espanyol, per aconseguir que el Govern central ratifique el conveni 189. S’ha sol•licitat una trobada amb el Ministeri de Treball per a dialogar sobre com superar la clara discriminació que pateix aquest col•lectiu”, assegura.

Comparteix

Icona de pantalla completa