La Diputació de València aprova adherir-se al Pacte d'Alcaldes de la UE

Mitjançant la moció presentada pel portaveu de Compromís a la Diputació de València, Emili Altur
24 març 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Alhora es compromet a elaborar un Inventari d’Emissions de Referència i un Pla d’Acció d’Energia Sostenible en un termini màxim d’un any des de la data d’Adhesió al Pacte. L’abast del document respondrà a les directrius que s’establisquen per part de la Comissió de Transport i Energia de la Unió Europea i inclourà una estimació de les emissions i una proposta de les accions a seguir per aconseguir els objectius plantejats.

I, finalment, es compromet també a elaborar un informe bianual per l’avaluació, control i verificació dels objectius, a organitzar el Dia de l’Energia, a informar de les fites obtingudes en acompliment de Pla d’Acció i a participar (en els termes que considere oportú) en la Conferència d’Alcaldes per l’Energia sostenible a Europa.

Emili Altur ha explicat al ple de la Diputació que "el Pacte d'Alcaldes consisteix en el compromís de les ciutats i pobles europeus que s’hi adhereixen d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 mitjançant actuacions en eficiència energètica i ús de les fonts d’energia renovables".

El portaveu de Compromís ha destacat que "el desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania i els municipis. És per això que s’ha considerat que les ciutats, han de liderar l’aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços ja que el 80 % del consum energètic i les emissions de CO2 està associat amb l’activitat urbana".

Així mateix, Altur ha afirmat que "el Pacte dels Alcaldes és un instrument que, desenvolupat davall el paraigua de la Unió Europea, garanteix l’assessorament tècnic i la possibilitat d’acollir-se al finançament dels fons europeus representant una excel·lent oportunitat i l’estímul per a la consolidació d’un important jaciment d’ocupació de caràcter local".

Finalment el portaveu de Compromís a la Diputació de València s'ha felicitat perquè el ple de la corporació aprovara, una moció tan important, amb la unanimitat de tots els grups polítics representats.


 
next