Diari La Veu del País Valencià
‘A ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas’

RedactaVeu / Directe.cat / València / Barcelona.

Les xarxes socials estan bullint durant tot el dia, després que es conegués l’accident d’avió de la companyia GermanWings. Tanmateix, han començat a aparèixer un munt de comentaris d’usuaris que expressaven satisfacció per la mort de diversos catalans en aquest dramàtic accident.

La catalanofòbia no s’atura ni en un moment com aquest, els testimonis són execrables.

Els advocats de Drets insten els usuaris a enviar-los piulades catalanofòbiques sobre l’accident

L’associació d’advocats de Drets ha anunciat que anirà “fins al final per defensar l’honor de les víctimes de l’accident aeri” que s’ha produït aquest matí als Alps francesos.

L’entitat demana als usuaris que els enviïn captures de piulades d’odi contra els catalans per tal de portar-los a Fiscalia. El president de Drets, Sergi Blázquez, ha explicat que ja han rebut més de 150 missatges amb tuits catalanofòbics. “La indignació és brutal, al llarg del dia ens han trucat diverses persones demanant-nos que aturéssim aquests comentaris i que actuéssim”.

Drets preveu presentar la denúncia a Fiscalia aquest divendres i sol·licitar que s’identifiquin els autors de les piulades, a qui se’ls podria imputar un delicte d’iniciació a l’odi i la discriminació.

Les captures dels tuits es poden enviar a la pàgina de Drets.cat, http://drets.cat/ al compte de Facebook https://www.facebook.com/dretsCat?fref=ts de l’associació o bé al seu perfil de Twitter. https://twitter.com/dretscat

Comparteix

Icona de pantalla completa