Els treballadors de la neteja de l’hospital d’Alacant es tancaran per demanar que els paguen

EU acusa al Consell de la situació que ja arrossega 13 dies de vaga
7 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / Alacant
 
Els treballadors de la neteja de l’hospital d’Alacant es tancaran demà per demanar que es paguen los nòmines que l’empresa encara el deu. Amb l’acte continuen la campanya de protesta que ja arrossega 13 dies de vaga. Al respecte, la parlamentària autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha qualificat de “vergonyosa i intolerable la incompetència del Consell en aquest assumpte”.
 
López Barceló acusa al Consell de “desídia i irresponsabilitat per permetre que aquesta situació s’allargue, es vulneren les condicions laborals dels treballadors i es pose en risc la higiene de l’hospital i també de desenes d’ambulatoris repartits per la comarca de l’Alacantí, que hui també se sumen a la vaga”, denuncia. La diputada exigeix que les conselleries d’Hisenda i Sanitat realitzen d’immediat els tràmits pertinents per executar els pagaments.
 
López Barceló exigeix al Consell que afronte i assumisca els compromisos de pagament. “Som la vergonya de l’Estat quan assistim de manera continuada als impagaments de l’administració als treballadors de l’àmbit sanitari, de la discapacitat, etc.”.

EUPV ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries al respecte i “exigim explicacions immediates per la manca de responsabilitat i l’incompliment reiterat de la posada al dia de les nòmines d’aquests treballadors”, afegeix la parlamentària.
 
La diputada d’EUPV assegura que amb l’externalització d’aquests serveis “es demostra que és un problema i mai una solució per a la garantia de la qualitat dels serveis públics. Exigim una sanitat pública en tota la seua extensió i per tant, tornar a la gestió directa del Consell les competències de neteja, una part fonamental de la qualitat sanitària”.

next