Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana analitza la nova llei d’educació, LOMQE, a Xixona
RedactaVeu / Xixona

En primer lloc, Francesc Galiano, exposava la situació “lamentable en què el PP ha deixat l’escola pública valenciana l’últim deceni. Fracàs de plans d’infraestructures, obscurantisme en les xifres, prepotència de l’administració, pressuposts opacs i insuficients, concerts a l’escola nacional-catòlica…” eren les expressions per referir-se’n.

Raquel Gómez, de la sectorial d’Ensenyament d’ERPV Gonçal Anaya, ha analitzat aquesta “llei devastadora amb voluntat d’espanyolitzar, mercantilitzar, privatitzar, precaritzar, segregar i adoctrinar religiosament i nacionalment”.

“Un retorn als anys 70, en definitiva, una llei antidemocràtica i autoritària, que deixa les direccions dels centres com a ferramenta de l’administració per a fiscalitzar l’educació pública”, diu Gómez.

En l’apartat de ‘propostes en positiu’ destacava les del portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Xixona, Joan de Déu Martínez, que “l’espoli fiscal de 6.000 milions d’euros anuals que practica l’estat espanyol contra el País Valencià ens permetrien avançar cap a una escola pública, laica, de qualitat i amb el català com a llengua vehicular, tal com des de la UE ens diuen que cal fer”.

Per finalitzar, tots els representants d’Esquerra presents a l’acte, han assegurat que faran tot el possible perquè aquesta llei no s’aprove.

Comparteix

Icona de pantalla completa