El PP diu adéu aprovant la secessionista Llei de Senyes d'Identitat

Els grups de l'oposició renuncien a votar un text que qualifiquen d'electoralista i de buscar la divisió entre els valencians. La llei ha sigut aprovada per les Corts amb els amb els únics vots del PP
25 març 2015 01:00h

RedactaVeu / ACN / València.

Les Corts Valencianes han aprovat aquest dimecres amb els únics vots del PP la secessionista Llei de Senyes d'Identitat, que l'oposició considera innecessària per “electoralista” i perquè “busca la divisió”. L'oposició ha optat per abandonar les Corts i no intervenir al debat com a mostra de rebuig a la llei.

La norma crea un observatori que vigilarà i revisarà que cap subvenció es destine a associacions, entitats o actes que vagen en contra de les senyes que defineix la llei.

En aquest observatori s'inclouen entitats contràries a la unitat de la llengua catalana i s'exclou la màxima autoritat en matèria lingüística prevista a l'estatut valencià, com és l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La llei també reconeix la capacitat docent d'entitats 'blaveres', algunes elevades a institució consultiva del govern valencià.

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha mostrat a la cambra durant el debat de la Llei de senyes d'identitat una fotografia en la què es poden veure representants de Compromís a la Diada catalana com a mostra de la "poca valencianitat" d'aquest grup parlamentari.
 

Bellver, mostra una fotografia en la què es poden veure representants de Compromís a la Diada catalana. Foto: José Soler (ACN).


Foto: José Soler. 
 
next