Diari La Veu del País Valencià
Agullent i Vila-real acullen les primeres Trobades

RedactaVeu / Agullent / Vila-real.

Sota el lema “L’escola que volem”, les Trobades d’Escoles en Valencià 2015 inicien el seu recorregut per les comarques valencianes aquest cap de setmana amb les festes per la llengua que se celebraran a Agullent (Vall d’Albaida) i diumenge Vila-real (Plana Baixa).

El tret d’eixida serà el dissabte 28 de març a Agullent, on se celebrarà la Trobada de la Vall d’Albaida i el diumenge 29 de marça a Vila-real la Trobada de la Plana, si bé ambdues festes per la llengua tenen previst nombroses actes a partir de hui mateix.

Així, pel que fa la Trobada d’Agullent, ja aquest divendres a les 19:30 hores, la Casa de la Cultura acollirà la projecció del Documental d’INFO TV Valencians a Manhattan, mentre que dissabte de 16:30. a 20:30 hores, al Parc de la Font Jordana, tindrà lloc el lliurament dels Premis Sambori i Fira del Llibre amb estands, contacontes, tallers i música.

Cercavila d’Agullent, dissabte de vesprada

La jornada gran de la Festa per la Llengua s’encetarà a les 16 hores amb el començament de la cercavila des de l’escola Sant Vicent Ferrer d’Agullent amb l’Agrupació Musical d’Agullent, Colla de dolçainers i tabaleters El Regall, Sacaires i Tarotaires del País Valencià i les xanques de l’IES L’Estació.

L’Arribada de la Cercavila a la Plaça Major, on serà rebuda pels alumnes de la Bressola de Perpinyà i posterior actuació de la Nova Muixeranga d’Algemesí està prevista per a les 16:30 hores. Mitja hora més tard la cercavila arribarà al Parc de la Font Jordana, moment en què s’iniciaran els tallers. La Festa per la Llengua d’Agullent continuarà amb l’actuació, a les 18 hores, del grup de Danses d’Agullent a l’escenari de la Font Jordana. La jornada finalitzarà a les 19:45 hores amb l’acte de Cloenda de la Trobada amb l’actuació del Grup Trobada i Poetes Anònims.

Plànol de la Trobada de la Vall d’Albaida.

Festa dominical per la Llengua a Vila-real

Pel que fa a la Trobada de Vila-real, prevista per a aquest diumenge 29 de març, els actes previs s’encertaran ja el mateix divendres 27 amb el Lliurament dels Premis Sambori i del concurs de dibuix i logotip de la Festa per la Llengua, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltran Moner.

Dissabte 28 de març, a les 17.30 hores, se celebrarà la Cercavila de crida a la Festa per la Llengua, a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, acompanyats pels gegants de Vila-real i pel grup de dimonis de Castelló Botafocs, pels carrers del centre de Vila-real, mentre que a les 18.00 hores se celebrarà un Taller de foc a càrrec de Botafocs i, a continuació, encesa del bestiari i ball de dimonis, a la plaça Major.

La jornada festiva i reivindicativa en defensa de la nostra llengua tindrà lloc diumenge 29 de març a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

A les 9 del matí s’iniciarà el muntatge de paradetes i a les 10 tindrà lloc la Crida a la festa amb batucada i cercavila a càrrec de Sambalea i l’obertura de tallers. A les 11 del matí està prevista l’actuació dels grups de ball de la Congregació de Filles de Maria Immaculada, mentre que d’11 a 13 hores hi haurà visites guiades a la Casa de l’Assut i a les instal•lacions hidràuliques, a més d’activitats al Centre de Natura El Termet (11 hores) i visites guiades al Museu Etnològic, amb exposició dels treballs finalistes del concurs de dibuixos i logotips de la Festa. A la batucada i cercavila a càrrec de Sambalea, prevista per a les 11.30 hores, seguirà, a les 13.30 hores, la lectura del manifest i parlaments institucionals.

Plànol de la Trobada de la Plana.

Ja de vesprada, la Festa continuarà a les 16 hores amb l’actuació de Xarxa Teatre que interpretarà l’obra El Senyor Tornavís. A les 17.00 hores hi haurà orxata i fartons per a tots els participants i cloenda de la Festa per la Llengua.

Els organitzadors de la Trobada de Vila-real recorden que la nit del dissabte 28 de març canvien l’hora i que les persones que vulguen quedar-se a dinar disposaran de taules i cadires, al temps que cal portar el dinar de casa ja que està prohibit fer foc en tot el paratge. En cas de pluja, la Festa per la Llengua se celebrarà al Centre de Congressos, Fires i Trobades (c/ Miralcamp, 75).

Podeu consultar ací els programes de la Trobada d’Agullent i de la Trobada de Vila-real.

Portada dels llibrets de les trobades que se celebren aquest cap de setmana a Agullent i Vila-real.

Pròximes Trobades
1 d’Abril

XÈRICA (l’Alt Palància)

18 d’abril

TÀRBENA (la Marina Baixa)

19 d’abril

ALGINET (la Ribera)

BENIFAIRÓ DE LES VALLS (el Camp de Morvedre)

XALÓ (la Marina Alta)

24 d’abril

EL CAMPELLÓ (l’Alacantí – Secundària i Batxillerat)

25 d’abril

PETRER (les Valls del Vinalopó)

XÀTIVA (la Costera)

26 d’abril

BARRI DE RUSSAFA (València)

EL CAMPELLO (l’Alacantí – Infantil i Primària)

GODELLA (l’Horta Nord)

L’ELIANA (el Camp de Túria)

MORELLA (els Ports)

2 de maig

L’ALQUERIA DE LA COMTESSA (la Safor-Valldigna)

30 de maig

BENETÚSSER (l’Horta Sud)

6 de juny

LA CANYADA I EL CAMP DE MIRRA (l’Alcoià i el Comtat)

SANTA POLA (el Baix Vinalopó i el Baix Segura)

Comparteix

Icona de pantalla completa