Diari La Veu del País Valencià
Pesticides en l’aigua potable de l’urbanització Ausiàs March de Carlet
RedactaVeu / Carlet

La portaveu de Compromís a Carlet, Mª Josep Ortega ha manifestat que “en aquestos moments ja es tracta d’una alerta sanitària de la qual el PP no ha pogut fugir i el que ha de fer és, a més de buscar solucions definitives a llarg termini, posar mesures immediates perquè les persones afectades residents a la zona tinguen al seu abast aigua potable”.

“Cal facilitar-los immediatament aigua, donades les característiques de la zona, allunyada de establiments comercials per poder abastir-les fins que passe el perill”, assenyala.

La portaveu del grup municipal ha manifestat que a més de posar una solució immediata a les persones que viuen a la zona, facilitant-los l’aigua potable, “se’ls ha d’eximir de pagar un aigua enverinada”.

“No se’ls pot enviar ni un rebut més per cobrar-los l’aigua de les seues cases”, recalca Ortega.

La regidora nacionalista ha afegit que són molts anys, segons ha reconegut la pròpia alcaldessa, des de 1995, “que coneixien que els nivells de nitrats eren molt alts i no han fet res per solucionar-ho, ni tan sols avisant del perill que suposava. El veïnat porta més de 17 anys pagant aigua de reg a preu d’aigua potable, i a més ara, agreujat amb el verí que suposa els pesticides que l’han contaminada i enverinada”.

Ja són 5 els pobles a la Ribera afectats pels pesticides Segons Ortega “l’aigua potable municipal és un dret i una necessitat bàsica que les autoritats tenen la responsabilitat i l’obligació de garantir”.

“Fa molts anys que l’ajuntament s’havia d’haver preocupat per l’aigua , i si nosaltres no fem pressió sobre aquest problema no s’haguera mogut un sol dit”, explica.

“Per al PP de Carlet, beure aigua amb nitrats, amb un nivell molt per dalt del màxim permés, era “igual de mal que beure’s un cuba-libre al dia” com ja va dir el regidor responsable la passada legislatura, Pascual Casp.

“Ara ens trobem que ha esclatat a Carlet també el que ja esperàvem, la qual cosa deixa també en evidència que el PP ha deixat de costat la recuperació dels aqüífers i les bones pràctiques agrícoles”.

“Els poders públics han de garantir que l’aigua de l’aixeta siga potable i salubre. Açò és una necessitat primària. Tenim governs que ni tan sols això saben garantir”, ha conclòs Ortega.

Comparteix

Icona de pantalla completa