Diari La Veu del País Valencià
Dos ONG porten el tancament de RTVV al Consell de Drets Humans de Nacions Unides
Europa Press / València

Segons ha informat l’entitat, han traslladat al plenari d’aquest organisme la denúncia del “continu debilitament de la llibertat d’expressió, fins i tot en zones on aquest dret està assentat com és el cas de la Unió Europea”.

Durant la 28a sessió del Consell de Drets Humans, que es clausurarà aquest dissabte en Ginebra, ambdues entitats han reclamat la restitució del servei públic de radiodifusió, “intenció que ja ha anunciat el nou govern grec però que no ha ocorregut en el cas espanyol”, subratllen les mateixes fonts.

La directora de GNRD Spain, Diana Zarzo, es va encarregar de llegir davant el president del plenari un text en el qual es reclama “el mateix dret que la resta de democràcies europees a un periodisme públic i independent en la llengua pròpia”.

En aquest sentit, planteja que “l’absència de radiotelevisió pública suposa que no tots els onze milions de grecs reben informació pública en la seua pròpia llengua i tampoc en cap cas els més de cinc milions de valencians”.

Tant GNRD com IIPJHM consideren que, en tots dos casos, es produeix una violació clara de l’article 19 de la carta dels Drets Humans de Nacions Unides.

Comparteix

Icona de pantalla completa