Diari La Veu del País Valencià
Passivitat del Consell davant el procés d’extinció del teixit industrial valencià
RedactaVeu / Sagunt

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha lamentat la imminent deslocalització de la planta siderúrgica de Galmed de Sagunt, que pot deixar a 165 treballadors en el carrer, i ha criticat la inacció del govern del PP al respecte.

Morera ha mostrat el seu suport als treballadors de l’empresa de Sagunt, ha denunciat la passivitat del Consell per parar la deslocalització i ha acusat l’executiu de Fabra de no realitzar cap política per parar, preservar o potenciar el sector industrial valencià.

El de Galmed no és un cas aïllat ‘ha afirmat el síndic de Compromís‘ es tracta d’un efecte col·lateral més de les polítiques maldestres del PP. Mentre que en països com França o Alemanya es frenen les deslocalitzacions amb lleis contundents que obliguen les multinacionals que amenacen amb anar-se’n, a retornar les ajudes rebudes per part de l’estat, ací es regala el sòl industrial i l’avenir dels treballadors.

Morera ha defensat “la viabilitat i competitivitat de Sagunt i de tota la comarca per a la localització industrial malgrat la falta de potenciació que es fa des del govern central, no impulsant la construcció del Corredor Mediterrani i, des del Consell, per la seua falta de lideratge en la defensa dels interessos dels valencians”.

Compromís presentarà tant al Congrés com en Les Corts Valencianes iniciatives per tractar de frenar les deslocalitzacions industrials que amenacen amb deixar en el carrer a centenars de treballadors i treballadores i ferir de mort l’economia valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa