Diari La Veu del País Valencià
A les 02.00 hores seran les 03.00, comença l’horari d’estiu

EP / València.

El canvi d’hora és una mesura d’estalvi i eficiència energètica que obeeix a una directiva de la Unió Europea i el seu objectiu és guanyar hores de llum solar. L’estalvi es produeix entre els mesos de març a octubre, ja que en aquesta època el sol ix abans i es posa més tard.

Gràcies a aquesta mesura s’aconsegueix guanyar 135 hores de llum, amb el consegüent estalvi energètic. Amb la modificació horària es fa coincidir l’inici de la jornada laboral amb l’alba, aprofitant així la llum natural, amb el consegüent estalvi energètic.

Segons les estimacions de la Direcció general d’Energia, al País Valencià el canvi d’hora permet estalviar un 6 per mil en el consum elèctric en els sectors que aprofiten la llum solar.

El canvi d’hora afecta fonamentalment al consum domèstic, un sector en el qual s’obté un estalvi en el consum elèctric proper al 1% , la qual cosa equival a 7 milions d’euros.

També es produeixen estalvis en el sector serveis, principalment en els establiments hosteleros, grans superfícies i centres d’oci, a causa dels aparells d’aire condicionat.

Comparteix

Icona de pantalla completa