Diari La Veu del País Valencià
Puig reivindica el valencià i diu que les llengües ‘són cultura i no confrontació’

EP / Vila-real.

El candidat del PSPV a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat aquest diumenge per potenciar el valencià en l’ensenyament i ha ressaltat que “les llengües són cultura i no confrontació, com ha volgut el PP”.

Puig, que ha assistit a les Trobades de Escoles en Valencià a Vila-real (Plana Baixa), ha destacat que “després de 20 anys en els quals el PP ha trencat el procés de recuperació del valencià, ara és moment d’arreglar-ho”.

Així, ha manifestat el seu compromís perquè els xiquets valencians “aprenguen perfectament valencià, castellà i anglés” perquè “les llengües no estan perquè existisca enfrontament entre elles, sinó tot el contrari, per a oferir una major capacitat d’aprenentatge des de la igualtat i les possibilitats de tots els joves de tenir la millor educació possible”.

Per açò ha incidit en la necessitat de potenciar el valencià “perquè és molt més que un vehicle de comunicació i forma part del nostre sentir col·lectiu com a poble” i ha reivindicat “una política d’unitat i no de confrontació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa