Diari La Veu del País Valencià
Dóna suport a la plataforma Tots som Cremona

RedactaVeu / Alaquàs.

L’associació de mares, pares i membres de la comunitat educativa del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs agrupats sota l’epígraf Plataforma Col·legi Cremona- Tots som Cremonafa més d’un any que lluiten perquè els seus fills puguin gaudir d’una educació pública, de qualitat i en valencià al seu municipi.

L’any passat, la Plataforma va enfrontar-se amb determinació a la consellera d’Educació per la supressió de la línia de 3 anys de la Cremona i per les insinuacions de tancament de l’escola. La consellera Catalá va parapetar-se durant tot l’any en la falta de pressupost per eliminar la línia de 3 anys, però més enllà de les paraules, el departament ha continuant finançant escoles privades i concertades arreu del País Valencià.

El passat 18 de febrer, la Plataforma va iniciar una tancada de 100 dies perquè les seues reivindicacions foren escolades. A aquesta, la van seguir altres 365 dies d’accions i reivindicacions. Ara, la Plataforma creu que “és hora de fer memòria i donar a conèixer la nostra història de manera més formal mitjançant l’edició, impressió i venda d’un llibre il·lustrat que narra la nostra lluita”. L’associació de pares vol donar a conèixer totes les veus, les persones i les associacions que els han donat suport durant aquest any a través de la publicació d’un llibre que recull “65 dies de compromís amb l’educació pública”.

A ‘365 dies al crit de: El Cremona no és tanca’ s’hi trobarà la història “d’un grup de persones que han lluitat i lluiten per l’educació i els drets dels seus fills/es” a través de textos i fotografies recollides durant tots aquests dies. “Tots aquests inoblidables moments de ràbia, d’unió i de força queden reflectits en aquest llibre perquè quede constància que SÍ ES POT, perquè ho seguim intentant, seguim lluitant per una societat que desperte, una societat millor per als qui vénen darrere”, expliquen des de la Plataforma.

Per fer realitat el llibre, aquesta setmana han encetat una campanya de microfinançament a través de la qual volen recaptar 6.000 euros destinats a l’edició i la impressió del llibre, així com a cobrir les despeses bàsiques que tindrà en les diferents fases del projecte. Tothom que ho vulga pot aportar, durant els 30 dies següents, entre 15 i 500 euros per fer realitat el llibre.

Comparteix

Icona de pantalla completa