La Diada del 25 d’Abril crida a recuperar la dignitat del poble valencià

Acció Cultural anima els valencians a celebrar la Diada i manifestar-se amb il·lusió, ja que 'marcarà l’inici del futur' que permetrà al País Valencià eixir de la crisi econòmica i social 'i recuperar la nostra dignitat com a poble'
30 març 2015 01:00h
Cartell de la convocatòria del 25 d'abril.
RedactaVeu / València

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) celebrarà el proper dissabte 25 d’abril la Diada del País Valencià “en un context molt important per a la nostra societat”. En aquest sentit, la Diada, segons ACPV, “marcarà l’inici del futur que permetrà al País Valencià eixir de la crisi econòmica i social, posar fi a la discriminació lingüística i cultural, i recuperar la nostra dignitat com a poble”.

És per això, explica ACPV,  que la convocatòria del 25 d’abril “és una crida a començar el futur, i a fer-ho amb il·lusió i esperança”. “S’obri una etapa –expliquen- marcada pel diàleg i el consens, amb esperit positiu, que ens permetrà dissenyar entre tots una via de recuperació com a país i com a societat.

Va ser precisament en aquesta línia que Acció Cultural va presentar el passat 11 de març el programa de política lingüística consensuat amb les universitats valencianes, en un acte centrat en les propostes que han de fer possible la fi de la discriminació dels ciutadans valencians per raó de llengua o cultura.

Acció Cultural del País Valencià celebra que el poble valencià “haja decidit trencar amb el passat, amb la censura, la corrupció, la crisi, la persecució de la llengua i la cultura i les mesures antisocials”.

“Ja és hora de passar pàgina i ignorar els intents de retornar-nos a un passat de conflictes artificials que han dividit la societat valenciana en benefici d’uns pocs. Ja és hora de començar a caminar cap al futur”, conclou el comunicat d’ACPV.
 

 

 
next