Diari La Veu del País Valencià
Almussafes, capital mundial de la màgia
RedactaVeu / Almussafes

Més de 400 mags, dels quals 300 procedixen d’altres comunitats, s’han acreditat per a presenciar en directe les diferents gales i conferències i per a nodrir-se de les novetats quant a articles màgics en la fira que, any rere any, enriqueix el certamen. Així mateix, a partir de divendres que ve dia 9 i fins el diumenge dia 12, els veïns i veïnes d’Almussafes i el públic desplaçat d’altres poblacions tindran al seu abast una gran varietat d’activitats, algunes d’elles d’escenari i altres a l’aire lliure, que faran les delícies d’adults i xiquets.

Almussafes Magic 2015 s’erigeix com un dels esdeveniments culturals de major pes en el municipi, després de vint-i-tres anys ininterromputs de dedicació al món de la il·lusió amb majúscules. De fet, el sector hostaler de la localitat és un dels majors beneficiaris d’aquest gran espectacle artístic, que en tan sols quatre jornades, reverteix en ingressos que superen els 300.000 euros.

El major espectacle del món arriba fidel a la seua cita a Almussafes, població que s’ha llaurat el títol de capital mundial de la màgia amb la presentació de la trobada internacional de màgia en què el consistori municipal aposta amb tots els mitjans al seu abast.

En xifres concretes, el cost de l’esdeveniment màgic ascendeix a la quantia de 65.000 euros. D’aquesta quantitat, l’ajuntament sufraga via subvenció directa a l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme (AVI), en qualitat d’organitzadora de l’esdeveniment, un muntant de 21.000 euros amb què s’abona tant el caché dels artistes contractats, com els viatges, dietes i allotjament dels mateixos. Així mateix, el consistori municipal també assumeix el cost d’altres 15.000 euros en concepte de finançament dels mitjans tècnics i humans necessaris per al desenrotllament de la trobada. Per la seua banda AVI col·labora amb l’aportació dels 30.000 euros d’ingressos obtinguts per les acreditacions dels il·lusionistes assistents.

Des de l’ajuntament es constata que la dotació econòmica que se li consigna a l’esdeveniment està plenament justificada, “ja que no sols hem convertit l’Almussafes Magic en una cita de gran abast a nivell nacional i internacional des del punt de vista cultural, sinó que també injectem un benefici econòmic directe a la indústria hostalera local, restaurants, bars, cafeteries i hotels que, en tan sols quatre dies aconseguixen ingressar més de 300.000 euros”.

Màgia amb majúscules de dijous a diumenge

Màgia còmica, grans il·lusions, manipulació, màgia general, ventrilòquia i arts afins són les principals disciplines màgiques que enguany faran somiar el públic en l’Almussafes Magic 2015.

La vintena tercera edició de la trobada s’adelanta al dijous dia 9, ja que durant la vesprada se celebrarà la gala classificatòria del Concurs de Màgia General, que inclou totes les disciplines màgiques, des de la micromàgia fins a les grans il·lusions, i que compta amb un total de 25 participants inscrits de tot l’Estat espanyol. “Hem duplicat el nombre de concursants de la passada edició, la qual cosa ens ha obligat a ampliar les jornades a un dia més i eixe fet és simptomàtic de la contínua evolució i del gran èxit que té l’Almussafes Mágic en l’àmbit nacional”, destaca el director artístic, Lluïu La Font.

Així mateix, durant tot el cap de setmana, la vila d’Almussafes obrirà les seues portes al món de la il·lusió amb majúscules, acollint 23 artistes màgics, entre els que es troben figures de gran prestigi, conegudes i guardonades a nivell mundial per la perfecció en les seues diferents disciplines, així com multitud de mags premiats en diferents concursos d’àmbit nacional. Així mateix, la cita màgica d’enguany comptarà amb quatre presentadors d’excepció: els mags humoristes Montty, Charly, Rubiales i Karim.

Els millors il·lusionistes reunits a Almussafes

“Cada any se’ns planteja el repte de ser capaços de sorprendre de nou als espectadors amb els millors trucs, amb les millors rutines de la mà de professionals que ocupen llocs d’honor del rànquing de l’il·lusionisme”, explica el promotor i alma mater de l’organització. Des d’AVI constaten que l’objectiu està assegurat, ja que aquesta nova edició màgica han aconseguit reunir els millors mags del món i entre ells es troba el mestre del misteri i de la màgia còmica, el nord-americà Voronin, a qui han aconseguit contractar després de quatre anys d’intents fallits. Dotat d’una elegància innata i d’una presència única i poderosa a l’escenari, Voronin, sens dubte, és la gran estrela del certamen d’enguany.

L’artista de Taiwan, Mike Chao, sorprendrà el públic amb els seus trucs de manipulació, el portugués, David Sousa, aportarà els seus millors trucs a la màgia general i la màgia futurista de l’il·lusionista italià Gian Lupo protagonitzarà l’apartat innovador de la trobada. Entre les apostes internacionals amb què els organitzadors i patrocinadors volen convertir la vigèsima tercera trobada en un dels més recordats en el futur també destaca la presència de l’alemany Patrick Lehnen, 2 premi FISM per les seues rutines en màgia de prop, juntament amb els consagrats mags dels Països Baixos, Peter Pellikaan i Lodewijk de Widt, que completen el planter de grans artistes invitats.

A més d’aquestes reconegudes figures, Almussafes obrirà les seues portes a nombrosos il·lusionistes espanyols, tots ells guardonats amb premis nacionals de màgia, com l’especialista en grans il·lusions, Jammes Garibo, qui va iniciar la seua meteòrica carrera professional precisament en la localitat, així com Rubiales i Mario López i Mag Lari, entre altres.

Tots ells protagonitzaran l’agenda d’activitats prevista, que incorpora tres conferències, una gala de close-up, dos gales internacionals, la gala per a públic familiar, la Fira Màgica, en la qual 23 botigues de set països diferents oferiran els productes i articles més actuals al seu públic potencial, el VI concurs de màgia general, el segon concurs de llançament de naips, en el qual competiran 22 il·lusionistes, i els dos espectacles de màgia i animació infantil a l’aire lliure. Així mateix, els més menuts podran disfrutar de la novetat d’un tricicle màgic que, durant les vesprades del divendres i el dissabte, recorrerà el centre del nucli urbà, repartint il·lusió.

Comparteix

Icona de pantalla completa