CulturArts tindrà un únic consell assessor amb dos seccions i un auditor intern que podrà crear subdireccions

El nou organigrama té com a objectiu ‘la racionalització de recursos’
7 gener 2013 01:00h
EuropaPress / País Valencià
 
El grup d'empreses CulturArts, que integra les diverses entitats culturals de la Generalitat Valenciana, tindrà una presidència -que recaurà en el titular de la conselleria competent-; un consell de direcció; un director general; un consell assessor de caràcter consultiu dividit en dues seccions, una d'arts escèniques i música i una altra d'arts plàstiques, audiovisuals i museus, i un auditor intern. Alhora, es preveu la possibilitat de crear subdireccions i unitats territorials de caràcter provincial.
 
Així s’estableix en el decret de 4 de gener del Consell pel qual s'aprova el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, que este dilluns publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) i que té com a principal objectiu “la racionalització de recursos, tant materials com humans", han explicat fonts de la Conselleria de Cultura, que han afegit que els noms que ocuparan els diferents càrrecs encara estan en estudi.
 
La norma recorda que en funció del pla econòmic financer de reequilibri 2012-2014 s'ha anunciat una nova configuració del sector públic empresarial i fundacional i per tant, també afecta l’àmbit cultural. A este àmbit s'adscriu l'entitat de dret públic CulturArts, resultant de la transformació de Teatres de la Generalitat i l'assumpció de l'Institut Valencià de la Música (IVM), Institut Valencià de l'Audiovisual i la Cinematografia (IVAC) i l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (Ivacor), així com funcions de les fundacions del Palau de les Arts i La Llum de les Imatges.
 
Així, CulturArts assumeix les funcions dels instituts desapareguts i ofereix un nou organigrama, que preveu la presidència; el consell de direcció; la direcció general i el consell assessor. En este esquema destaca el pes del consell de direcció, com a òrgan col·legiat de govern i control de l'entitat. Per la seua banda, la direcció general s'encarregarà de la gestió ordinàries de les activitats de l'entitat.
 
Amb la finalitat “d'atendre a l'especialitat dels diferents sectors de la cultura que estan representats en l'entitat", estarà format per dos seccions: Arts escèniques i música i d'Arts plàstiques, audiovisuals i museus.
 
Alhora, l'entitat es podrà organitzar en subdireccions, aprovades pel consell de direcció, a proposta de la persona titular de la direcció general, i tenir unitats territorials de caràcter provincial, com a mínim a les províncies de Castelló i Alacant, que aproximen la gestió a les singularitats culturals de les esmentades províncies.

next