Diari La Veu del País Valencià
Antonio Montiel, candidat de Podemos a la Generalitat amb el 69% dels vots

RedactaVeu / València.

L’advocat i professor Antonio Montiel ha estat triat candidat de Podemos a la Generalitat amb el 68,94 % dels 7.363 vots emesos. Montiel, actual secretari autonòmic de Podemos, té com a principal objectiu “retornar la política a la ciutadania”.

La llista per Castelló l’encapçala César Jiménez, secretari general del Consell Ciutadà Municipal de Castelló, enginyer Informàtic, expert en Cooperació Internacional i membre de la Coordinadora Valenciana d’ONGDs. La candidatura per Alacant la lidera Llum Quiñonero, periodista amb ampli recorregut en mitjans de comunicació i gabinets de premsa, escriptora i activista compromesa des de fa dècades amb el moviment feminista.

L’equip de candidats i candidates de Podemos està integrat, segons fonts d’aquesta formació, per persones amb una trajectòria professional “irreprotxable” que han combinat amb una implicació sostinguda en el temps en els moviments socials. “Independentment de la seua situació personal, han sentit la necessitat de participar en col·lectius de diferents àmbits de la nostra societat. Ara, han vist que Podemos és l’instrument per a fer reals les reivindicacions per les quals la ciutadania ha lluitat durant molts anys, així com per a protegir tots els drets i benestars aconseguits fins ara i que hui estan en perill”, ha manifestat Montiel, qui ha assenyalat que tenen un compromís clar per acabar amb les polítiques de retallades i austeritat per a fomentar el creixement econòmic “que ens permeta eixir d’aquesta situació d’emergència social”.

En total, s’han emès 7.363 vots, dels quals 1.422 (19.31%) han sigut vots en blanc i vàlids 5.941 (80.69%). Antonio Montiel Márquez ha obtingut un total de 4.096 vots, la qual cosa representa un 68,94% dels vots

Les persones que formen la candidatura de Podemos, segons Monitiel, “no es convertiran en polítics professionals” i, tal com estableix el Codi Ètic i els Estatuts de Podemos, limitaran el seu mandat a 8 anys, faran públic el seu patrimoni i el seu salari s’ajustarà als límits establits pel partit.

Montiel assegura que aquest equip de persones “representa un projecte polític inclusiu, fet amb sentit comú, sense dogmes ni idees que no vinguen més que d’un diàleg honest i democràtic”. “Ressuscitarem la il·lusió de la ciutadania en la política”, ha vaticinat Montiel, qui ha afegit: “les persones d’aquesta Comunitat es mereixen no solament un canvi de govern sinó un canvi de política, una nova gestió transparent, honesta i que tinga com a primer objectiu les persones”.

El candidat de Podemos a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Antonio Montiel.

Montiel, secretari i funcionari en excedència i fill d’immigrants

Antonio Montiel Márquez (Jaen 1958) és fill d’immigrants andalusos arribats a València a principis dels anys 60. El seu primer treball va ser de brum en la Ford, amb 17 anys, on va ser representant dels treballadors fins al seu acomiadament en la vaga de 1977. En aquell moment, va recuperar els seus estudis de batxiller i va cursar els seus primers anys d’universitat compatibilitzant-los amb els més diversos treballs, al mateix temps que preparava oposicions.

En 1982, va aprovar oposicions com a secretari d’Administració Local i com a tal ha exercit, quasi ininterrompudament, fins a aquest mateix any, que ha sol·licitat una excedència. Al mateix temps que treballava en la gestió municipal va completar la seua llicenciatura en Dret i, posteriorment, en Ciències Polítiques.

També és funcionari en excedència de la Generalitat Valenciana on ha exercit diferents llocs en la Conselleria d’Obres Públiques, Urbanisme i Transports, entre ells la gerència del Pla de rehabilitació del Centre Històric de València i en la de Benestar Social, en l’àrea jurídica de l’Institut de la Dona.

Ha sigut promotor de la primera Iniciativa Legislativa Popular del PV, per a la protecció de l’Horta de València i coredactor de la ILP pel dret a una radiotelevisió pública valenciana i de qualitat. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació i la seua obra més recent és el llibre El model immobiliari espanyol i la seua culminació en el cas valencià (Icària, 2011) en coautoria amb el professor i assagista Jose Manuel Naredo. És secretari general autonòmic de Podemos.

Comparteix

Icona de pantalla completa