Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats de l’Educació convoquen mobilitzacions

RedactaVeu / València.

El 3 d’abril farà dos anys de la signatura de l’acord de professorat interí de 2013. Aquest acord va ser signat entre la Conselleria d’Educació i els sindicats de la Mesa Sectorial, excepte STEPV. Un acord que es va fer a esquenes del professorat afectat, sense consultar-lo ni escoltar-lo. En conseqüència, el professorat interí ha protagonitzat diverses accions contràries a aquest acord: vagues, concentracions, tancaments…Unes accions que tenen com a finalitat la seua derogació i substitució per un altre acord que restituïsca tots els drets perduts. En les properes setmanes estan convocades noves accions contra la rebaremació.

La filosofia d’aquest acord era que els “millors” docents interins formaren part de les llistes, que són, segons Conselleria, els que aproven la fase completa d’oposicions. I, per altra banda, l’acord havia de servir perquè uns 1500 opositors amb la fase completa de l’oposició aprovada pogueren treballar.

Per aconseguir-ho, l’acord envia al final de les llistes aquells interins que no tenen cap oposició aprovada en el passat per substituir-los pels que sí la tenen. En cada convocatòria d’oposicions es produirà aquesta reordenació de les llistes. En 2013 ja ha passat en el cos de mestres i en algunes especialitats de secundària i professorat tècnic d’FP arran de les oposicions que van tindre lloc en el passat mes de juliol.

Per tant segons STEPV, “els llistats d’interins del cos de mestres ja han patit aquesta reordenació, que la Conselleria xifra en només 276 interins reordenats, però que segons les nostres dades no són ajustades a la realitat.”

Per a STEPV, l’acord no ha aconseguit cap dels objectius pels quals estava pensat i, en tot cas, ha perjudicat greument el col·lectiu d’interins més que l’ha beneficiat.

STEPV, CPI i AFID recorden les mobilitzacions convocades per als propers dies:

– Dimecres 8 d’Abril a les 11.00h, presentació en la Conselleria d’Educació de València de les signatures en les quals es demana la negociació d’un nou acord. Aquesta concentració coincideix amb la negociació, eixe mateix dia, de l’oferta pública d’ocupació.

– Dissabte 9 de maig a València, participació en la manifestació convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, dins d’un bloc interí amb el lema ‘No a la rebaremació’.

– Dissabte 16 de maig, manifestació amb el lema ‘No a la rebaremació, per un nou acord d’interins’

A més, també es faran accions com ara: presentació de mocions als ajuntaments en les quals s’insta la Conselleria d’Educació a la negociació d’un nou acord; reunió amb els partits polítics abans de les eleccions autonòmiques per tal d’obtenir el seu compromís de negociar un nou acord i retornar al seu lloc de la borsa el professorat rebaremat i la presència del professorat interí en la campanya electoral de les autonòmiques de maig denunciant l’acord de 2013.

Finalment, AFID, CPI i STEPV es comprometen a mantindre la lluita contra el fatídic acord de professorat interí de 2013 i contra la rebaremació. Una reivindicació que traslladaran al nou govern que resulte triat a conseqüència de les eleccions del dia 24 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa