Diari La Veu del País Valencià
Comença el II Festival Diània a Ontinyent

Redactaveu / Ontinyent.

Ontinyent acull des de hui la segona edició del Festival Diània, organitzat per l’Assemblea de Joves Meruts, amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent i diferents col·lectius. Per segon any consecutiu es planteja aquesta alternativa festiva i musical de les Comarques Centrals, que en aquesta ocasió canviarà d’ubicació respecte a l’any anterior, que es trobava als Camps de la Puríssima, i s’ubicarà al costat del Poliesportiu municipal.

El regidor de Joventut, Pepe Pla, destacava que “des de l’Ajuntament vam tenir clar des del primer moment que havíem d’estar al costat d’una festa feta per i per als joves, la qual ens ajudarà perquè aquests troben atractius per no eixir de la ciutat en les vacances de Pasqua, i perquè els joves d’altres municipis acudisquen a la nostra, cosa que també és positiu per a l’impuls de l’economia i l’activitat local”.

Cal apuntar que el cartell ha patit una modificació d’última hora, que va ser anunciada en la jornada d’ahir a les xarxes socials, ja que Tashkenti, el grup ontinyentí que s’acomiadava dels escenaris en aquest festival, el divendres dia 3, no podrà actuar per problemes de salut d’un dels seus membres. Des de l’organització es va actuar amb rapidesa i el seu lloc serà ocupat pels també ontinyentins Auxili.

Pel que fa al Festival Diània en conjunt, les diferents activitats queden dividides en tres dies. Hui dijous dia 2 se celebra una vesprada de tallers, contacontes i altres activitats. Posteriorment, a les 21:00 hores, es realitzarà la presentació dels col·lectius organitzadors i un sopar popular, i a partir de les 22:15 hores actuaran, al Teatre Echegaray, Maria Arnal i Marcel Bagés, i Feliu Ventura.

Divendres 3 d’abril se celebraran diverses activitats, com un campionat de pilota valenciana, una volta en bici, xarrades de diferents temàtiques, com la música electrònica o la situació del transport a les comarques centrals, un taller de ‘clown’ o un acte de pintada de murals i grafitis. A la nit actuaran, a la zona de concerts, els grups Tardor, At-versaris, Auxili, Train To Roots i Oques Grasses.

Finalment, dissabte dia 4 hi haurà, entre altres, un taller de danses, un taller i campionat de pilota valenciana, una jam session, karaoke en valencià, taller de feminisme o una taula redona amb participants de diferents moviments en defensa del territori. A més, a l’esplanada de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado se celebrarà, com ja va ocórrer l’any passat, el concurs de paelles, organitzat pel Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, en el qual participaran més de 600 persones. Es podrà gaudir de les actuacions en directe de Descarriados i Poetes anònims. A la nit, la zona de concerts acollirà les actuacions de Kaoba, La Trocamba Matanusca, Smoking Souls, Txarango i Green Valley.

El preu de les entrades és de 15 €, pel que fa a l’entrada anticipada, i 20 € en taquilla (per als dos dies de Festival en ambdós casos), mentre que l’entrada per a un sol dia te un preu de 10 €. A més, hi ha zona d’acampada gratuïta, igual que en l’anterior edició. Tota la informació sobre les activitats, la zona d’acampada, els concerts i la resta de qüestions es pot consultar a festivaldiania.com.

Comparteix

Icona de pantalla completa