Diari La Veu del País Valencià
El VI Spring Jazz Meeting comença el 7 d’abril

Sixto Ferrero / La Torre (València).

La característica pedania de València, La Torre, acollirà durant tres dies, del 7 al 9 d’abril, la 6a edició del ‘Spring Jazz Meeting’, organitzat pel col·lectiu Sedajazz. En aquesta edició, com ho han denominat els organitzadors un “fòrum al voltant del jazz”, es duran a terme classes amb una selecció de professors de primera línia amb els quals poder compartir experiències, aprendre i interactuar en els concerts organitzats durant el festival paral·lel. També han organitzat jam sessions, xerrades, tallers i tallers de jazz per a xiquets, fet que no podia faltar en un festival, “obert al públic en general”, on participa Francisco Blanco ‘Latino’ capficat des de dècades en promoure el jazz entre els més menuts.

El professorat que s’encarregarà de les classes, combos, intercanvi d’experiències i de sonar durant el festival són el trompetista Julián Sánchez que s’encarregarà dels metalls, els saxofonistes Joan Benavent i Alexey Leon els quals s’ocuparan dels saxofons, flautes i altres fustes, Yul Ballesteros de les guitarres, Kontxi Lorente dels pianos, Mariano Steimberg dels bateristes, Rubén Carles dels contrabaixos i el director de Sedajazz Francisco Blanco ‘Latino’ qui farà un taller de jazz per a xiquets.

El fòrum està pedagògicament molt ben orientat, programat i establert amb objectius definits per treballar diferents activitats al voltant del jazz, des de les classes pràctiques passant per una història del jazz, entre moltes activitats diverses. Les diferents activitats pràctiques estan pensades per tal que tothom, independentment del nivell interpretatiu o domini tècnic de l’instrument, puga trobar-se a gust convivint de tres dies de jazz tothora.

>

La desimboltura del Festival es fa palesa en l’organització dels concerts vespertins i nocturns, de manera que durant els tres dies (7, 8 i 9 d’abril a les 20:00h) hi haurà festival de combos on participaran els alumnes, per a tot seguit amb germanor i sense perdre de vista l’instrument i l’escenari, fer un sopar de pa i porta. En acabant, els tres dies a les 22:30 i per a tots els públics, hi ha programades tres actuacions: Latino & Belenguer Quintet ‘Pepper & Knepper Revisited’ (7 d’abril, a les 22:30h), Grup de professors del Spring Jazz Meeting (8 d’abril a les 22:30h) i Carlos Llidó Quintet (9 d’abril, a les 22:30). Tancarà el festival i els tallers una jam sessions a les 24:00, probablement fins que el jazz s’acabe.

PS: si volen reservar entrades es pot fer en el següent enllaç: Spring Jazz Meeting

Comparteix

Icona de pantalla completa