Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘En aquestes eleccions els valencians es juguen el seu futur’

RedactaVeu / València.

Així s’ha referit abans de la primera reunió del conjunt de les candidatures autonòmiques que han realitzat hui els socialistes per a “elaborar el treball previ perquè encara que la campanya no s’haja iniciat és necessari que els ciutadans sàpiguen de què estem parlant”. Al seu judici, el País Valencià “necessita un nou impuls i passar pàgina de la corrupció, del balafiament i d’una política econòmica equivocada, necessita anar endavant amb tota la potencialitat que té aquest territori”.

D’aquesta manera, també s’ha referit a les llistes obertes que han elaborat els socialistes perquè “des del primer moment vam fer un procés obert, ja que, els socialistes vam entendre el missatge i decidim obrir el partit en canal amb unes primàries obertes en les quals ha participat més gent que en altres partits”. A més, Puig ha volgut recordar que el programa electoral dels socialistes també és obert i culminarà amb la Conferència Programàtica que se celebrarà a Alacant el pròxim 25 d’abril on participaran més de 1.000 persones i el 50% no seran militants.

Per al dirigent socialista, és fonamental la participació en les llistes de persones independents, “que no indiferents”, perquè “volen ajudar-nos a canviar les coses, és necessari que entre gent nova en les institucions amb noves idees, nous ànims i potencialitats”. De fet, ha afegit que “la suma de tota aquesta gent: els militants, els independents i els qui volen ajudar faran possible el canvi”.

Enquestes

Segons ha assegurat Puig, en “totes les enquestes que s’han publicat en els últims anys hi ha una coincidència generalitzada i és que el 75% dels ciutadans volen que hi haja canvi” i els socialistes “oferim un canvi serè, segur, assenyat i real que puga convertir el País Valencià en una de les regions més pròsperes i avançades d’Europa”. Per açò, s’ha referit a l’enquesta que publica hui el periòdic El Mundo per a assenyalar que “hi ha un moviment de canvi evident i una necessitat d’alternança higiènica al nostre País i açò es produirà”. “Des del partit socialista liderarem clarament aquest canvi perquè aspirem a ser el primer partit” del País Valencià, perquè, segons ha advertit, “no té cap sentit que després d’arruïnar les caixes, la imatge del País Valencià i després d’haver arribat a tenir un 12,5% menys de renda per càpita, el PP tinga un suport majoritari, seria incomprensible i açò no succeirà”.

“Amb qui volem pactar és amb la majoria social d’aquest país” ha assenyalat Puig abans d’afegir que “quan els ciutadans hagen parlat, han de saber que amb qui no pactarem és amb el PP perquè seria negatiu per al futur de milers de valencians”. De fet, ha indicat que “no crec que cap partit vulga donar-li oxigen al PP perquè açò seria ofegar el País Valencià”. No obstant açò, sí que ha recordat que els socialistes llançaran un “gran pacte i un gran acord pel País Valencià amb tots per a governar d’una altra manera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa