Diari La Veu del País Valencià
El 91% dels contractes realitzats són temporals
RedactaVeu / València

Les dones i joves són els qui més pateixen la situació laboral actual, tant en les dificultats d’accés a l’ocupació, com en les condicions de precarietat que se’ls ofereix. Una desigualtat que també pateixen els qui porten més de dos anys cercant treball i ja no tenen cap tipus de prestació, segons el sindicat CC OO PV.

De fet, la taxa de cobertura no aconsegueix ni al 50%. Les dades del mes de març mostren que s’han realitzat 134.931 contractes, dels quals, 122.262 són temporals, la qual cosa suposa quasi un 91%. Així mateix, el 71% s’han efectuat en el sector serveis.

CCOO PV valora la millora de les dades, encara que les considera “insuficients”. Destaca Ana M. García que la contractació, majoritàriament temporal i en el sector serveis, dificulta mantenir un mercat laboral estable que aferme la recuperació econòmica, i afegeix que aquestes dades d’atur depenen de què les persones vagen a les oficines a registrar-se.

“Sabem que, en l’actualitat, ja siga perquè estan eixint del país a la recerca d’una alternativa de vida o perquè no obtenen resposta alguna a la seua situació, moltes persones han deixat d’inscriure’s en les oficines del SERVEF”, assegura Ana M. García.

Des del sindicat porten advertint, mes a mes, de la precarietat vital que s’està instal•lant entre els treballadors i les treballadores, amb contractes que cada vegada duren menys temps i amb menys jornada, la qual cosa està produint risc de pobresa malgrat tenir ocupació. “Entenem que no s’estan posant les solucions que es necessiten perquè es done una profunda transformació del teixit econòmic i productiu. Amb ocupació precària no eixirem de la crisi, almenys, no la majoria de la població”, conclou García.

CCOO PV insisteix que les alternatives passen pel desenvolupament de polítiques actives d’ocupació en sectors productius estratègics i en la protecció de les persones, a través d’una renda mínima, per evitar la creixent pobresa i desigualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa