Diari La Veu del País Valencià
Toni Cantó renuncia a ser el candidat d’UPyD a la Generalitat

EP / València.

El diputat d’UPyD Toni Cantó ha anunciat aquest dimarts que no es presentarà a les eleccions a la Generalitat i deixarà la seua acta de parlamentari en el Congrés.

Així ho ha anunciat en una compareixença davant els mitjans en un hotel de València.

També ha assegurat que després del Congrés extraordinari que ha de celebrar UPyD decidirà si segueix o no en el partit.

Rosa Díez assumeix com una ‘pèrdua’ l’eixida de Cantó

La líder d’Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, ha lamentat aquest dimarts la dimissió del diputat de la seua formació Toni Cantó, assumint que suposa una “pèrdua” per a l’organització magenta, i ha anunciat que serà el Consell Territorial del partit en el País Valencià qui propose a la direcció estatal el nom de la persona que el substituirà com a cap de llista en les eleccions autonòmiques del pròxim 24 de maig.

Díez ha confessat que s’ha assabentat de l’eixida de Cantó en el mateix moment en el qual ell l’ha fet pública en una roda de premsa a València, i que després únicament ha pogut enviar-li “un missatge”, però no parlar personalment amb ell.

El partit ha informat que entre hui i demà es veurà qui és el substitut de Cantó per a encapçalar la llista al Parlament valencià. La coordinadora territorial, Alicia Andújar, no descarta l’opció d’ocupar el lloc de Cantó, com ja va fer amb el càrrec actual després de substituir Alexis Marí, qui va deixar la formació magenta per unir-se a Ciutadans, també després de desacords amb la direcció estatal.

Comparteix

Icona de pantalla completa