Diari La Veu del País Valencià
Un helicòpter i una Brigada d’Emergència es traslladen a Cortes de Pallars

L. Part / EP / València.

Un helicòpter de la Generalitat Valenciana i una Brigada d’Emergència s’han traslladat aquest matí fins a Cortes de Pallars (Vall de Cofrents) on ahir es va produir un despreniment de pedres que va afectar el túnel de la central elèctrica d’Iberdrola, segons ha informat el conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría.

L’avís dels despreniment de terres es va rebre a les 20.02 hores d’ahir dilluns i es va localitzar en les proximitats de la carretera comarcal CV-428, que discorre molt pròxima a una central elèctrica d’Iberdrola sobre el riu Xúquer. En un primer moment, es temia que almenys dos persones havien quedat sepultades.

El despreniment va sorprendre 141 operaris d’Iberdrola a l’interior del túnel d’accés a la central hidroelèctrica, segons va informar ahir en exclusiva aquest diari digital, els quals van poder eixir per diferents accessos auxiliars i estan sans i estalvis. No obstant açò, l’empresa verifica mitjançant sistema informàtic.

A més, i segons ha pogut saber La Veu del País Valencià, al menys un treballador van resultar ferit lleu. Es tracta del vigilant de la caseta situada en la boca del túnel. Afortunadament, el vigilant, alertat pel fort soroll del corriment de terres, va poder escapar. La caseta del vigilant va ser arrossegada fins l’embassament com a conseqüència del despreniment, i un vehicle va resultar afectat.

El conseller Santamaría ha explicat que l’helicòpter de coordinació i rescat ha realitzat un vol de reconeixement per la zona afectada i romandrà a Cortes de Pallars durant el dia de hui, per si es requerira realitzar algun tipus de trasllat sanitari urgent. A més, ha assenyalat que també una Brigada d’Emergència de la Generalitat es desplaça, de forma preventiva, aquest matí al lloc del lliscament de terra i roques.

Santamaría ha agraït el treball del Consorci de Bombers de València, Diputació, Guàrdia Civil, SAMU i l’ONG Intervenció i Ajuda en Emergències que des que es rebera l’avís del despreniment, sobre les 20 hores d’ahir, “han estat treballant sense descans fins a verificar que no hi havia persones soterrades”, ha subratllat. Finalment, el conseller ha indicat que es treballarà en la neteja de la carretera CV-428, una vegada la zona siga segura, i ha ressaltat l’absència de víctimes i ferits.

Finalment, assenyalar que fins aproximadament les 01.45 minuts del dimarts 7 d’abril, els efectius de rescat del Consorci de Bombers i una dotzena de membres de l’ONG IAE amb sis gossos ensinistrats, estigueren rastrejant la zona en busca de possibles víctimes. Tanmateix, i a causa del cablejat elèctric, els bombers no van poder accedir al túnel d’accés, raó per la qual es va retirar el dispositiu per tal d’evitar qualsevol incident, ja que a eixa hora tots els operaris estaven localitzats i no s’havia registrat la desaparició de cap persona.

Comparteix

Icona de pantalla completa