Diari La Veu del País Valencià
La Sexta manipula les enquestes i elimina Compromís i EUPV de les infografies

Racó Català.

La cadena espanyola La Sexta va eliminar dels gràfics el percentatge de vots de Compromís a l’Ajuntament de València. Als notícies dels 2 del migdia d’ahir, el canal d’Atresmedia mencionava una enquesta feta pel diari El Mundo, on presentava els possibles resultats dels eleccions municipals a València, eliminant-ne els vots que obtindria el grup de Compromís i deixant-els com a “Altres”, tot i obtenir un total de 4 regidors.

Tal com s’afirma a un fòrum de Racó Català, al minut 11.48 del vídeo dels notícies de la Sexta és pot veure una infografia on només hi apareixen PP(31,8%) Ciutadans(16,7%), València en Comú(15,8%) i PSOE(14,6%), i no esmenten Compromís, que obtindria el 12% dels vots.

Segons puntualitza un altre usuari, aquesta no és la primera vegada que La Sexta manipula els resultats de les enquestes en els seus gràfics. I és que a principis de gener el programa La Sexta Noche va fer desaparèixer EH Bildu de les dades de l’Euskobaròmetre i va sumar al PSOE l’estimació de la coalició nacionalista. L’error va tenir molt ressò a les xarxes socials, que es van encendre de seguida, tot i que la cadena espanyola es va disculpar hores més tard.

Enquesta El Mundo

Comparteix

Icona de pantalla completa