Diari La Veu del País Valencià
Vaga en Correus en plena campanya d’eleccions autonòmiques i locals
RedactaVeu / València

Després del parèntesi de quatre mesos sense que els responsables polítics d’Hisenda, de SEPI i de Correus hagen sigut capaços de fer una proposta seriosa per al desbloqueig del conveni col·lectiu dels 52.000 treballadors de Correus, i amb l’amenaça d’imposar una nova retallada extra de llocs de treball malgrat el salvatge ajust d’ocupació de 14.000 llocs en els últims cinc anys, CCOO ha anunciat que reprèn les mobilitzacions.

Unes protestes, aparcades al novembre per les quatre organitzacions convocants (CCOO, UGT, CSI·F i SL), que tindran un calendari previst per als mesos d’abril i maig. La proposta d’aturs i vagues que es traslladarà a la resta d’organitzacions convocants és del 30 d’abril, 4, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 23 i 24 de maig.

Per a CCOO ha quedat de manifest la falta d’impuls i suport per part dels responsables polítics i directius de torn a l’empresa pública Correus, que ocasionen un greu deteriorament al servei postal públic, al qual estan deixant sense treballadors i treballadores i cap a una ciutadania a la qual estan privant de rebre’l amb la qualitat i periodicitat de cinc dies a la setmana.

El sindicat denuncia la retallada d’ocupació d’11.000 llocs menys en el que portem de legislatura (3.000 més des de 2010), dels quals 8.000 són fixos. D’ells, 300 són al País Valencià: 120 a la circumscripció de València, 100 en la d’Alacant i 80 en la de Castelló. “Més treball i quilòmetres sense cap tipus de contrapartida salarial, i fins i tot incomplint els acords d’ocupació aconseguits en l’actual conveni”, asseguren des de CCOO. Afigen que açò està provocant un augment de la pressió, de l’estrès i de les baixes i un clar perjudici en la prestació del servei a la ciutadania.

CCOO avisa que si l’empresa i els responsables d’Hisenda i SEPI continuen per la senda de la retallada i d’asfíxia a l’operador postal públic, la mobilització continuarà a l’octubre i novembre per la seua irresponsabilitat.

Assenyala a més que l’única via de solució al conflicte passa per un increment salarial, la paralització de l’ajust de plantilla i la regulació de la ultraactivitat, en el marc d’una nova regulació laboral.

Comparteix

Icona de pantalla completa