4.000 joves trien Ontinyent per gaudir la Pasqua amb el Festival ‘Diània’

La segona edició del festival penja el ‘no hi ha entrades’ i deixa un impacte econòmic de vora 75.000 euros en empreses i establiments locals
7 abril 2015 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent
 
Grups i bandes d’estils molt diverses (el rock de Tardor, el mestisatge dels catalans Txarango, el rap d’At-Versaris, el reggae dels italians Train to Roots, Oques Grasses o els bascos Green Valley, els pegolins Smoking Souls) compartien escenari amb grups locals com Auxili, Kaoba o la Trocamba Matanuska, fent vibrar els joves desplaçats a la zona adjacent al Poliesportiu Municipal on tenia lloc enguany el festival.
 
Junt a la mateixa s’habilitava una zona d’acampada gratuïta que va gaudir d’una gran acceptació, amb 1500 usuaris arribats de les comarques veïnes i també d’altres ciutats de l’estat, i fins i tot joves estrangers que es trobaven de vacances a localitats de la costa. Les activitats paral·leles també tenien una bona acollida, tant les diverses xerrades organitzades com les lúdico-esportives, amb una elevada participació a les competicions realitzades al trinquet.
 
Des de l’Assemblea de Joves Meruts, Adrià Llin ha qualificat “d’absolut èxit” el resultat de la convocatòria: “en altres temps, en dies com aquests la ciutat estava buida i sense oferta d’oci, i enguany els joves ontinyentins no han hagut d’eixir fora, i a més hem fet de la ciutat un lloc d’encontre i gaudi també per als visitants”.
 


 
Des de la Regidoria de Joventut, Pepe Pla destacava “el gran treball dels Joves Meruts i de tots aquells que s’han implicat en fer un èxit aquest festival en què no sols han participat joves, ja que en actuacions com la de Txarango hi havia famílies senceres gaudint de la música. Hem oferit als nostres joves una bona opció per quedar-se a la ciutat aquests dies i a més, amb un cartell d’artistes locals, nacionals i fins i tot internacionals per atraure molts visitants, per la qual cosa hem d’estar satisfets”, destacava.
 
El regidor explicava que durant els tres dies que ha durat el festival s’han realitzat intervencions extraordinàries de neteja, quedant la normalitat restablerta i les zones de concert i acampada totalment netes entre diumenge i dilluns. Pla ha felicitat els i les joves participants pel seu civisme així com l’absència d’incidents destacables durant els tres dies que ha durat el festival.


 
next