Diari La Veu del País Valencià
Valencianitzant Erasmus: ‘Parlen millor que Rita, tu!’. Vídeo

RedactaVeu / València.

Què passa si barregem Erasmus internacionals amb frases típiques del País Valencià? La resposta està en aquest divertit vídeo domèstic, de poc més de 3 minuts de duració, en què estudiants de diferents nacionalitats s’atreveixen a pronunciar expressions comunes de la nostra terra.

Amb subtítols en anglés, aquest particular vídeo de ‘Sefer Zone’, està aconseguint un fort ressò a les xarxes socials. Està protagonitzat per joves estudiants de diferents nacionalitats -Turquia, Alemanya, Ucraïna, Corea del Sud, França, Holanda, República Txeca, Itàlia, Turquia, Portugal, Bèlgica, Romania, Xina, el Marroc, Polònia, Bulgària, Aràbia Saudí i un erasmus cordovés-.

Després de la pregunta de presentació a càrrec d’un -suposadament- estudiant valencià, els i les estudiants de diferents nacionalitats pronuncien, amb major o menor dificultat, gràcia i encert, expressions, frases fetes i refranys com ara ‘Hi ha més dies que llonganisses’, ‘Qui no vulga pols que no vaja a l’era’, ‘Quina basca tu!, ‘Tornar-li la trompa al xic!, ‘Salut i Força al canut’, ‘Tira-li que va de bo’, ‘Fas més por que una ‘pedregà’, ‘Estàs com un cabàs de gats’, ‘Escampa el poll’, ‘Fa un sol que bada penyes’, ‘No sigues borinot’, ‘A tu et falta un regó’, ‘No veig tres dalt d’un ‘burro’, ‘Encara tindrem un disgust’, ‘Vaig com cagalló per sèquia’ o ‘Açò és mel de romer’.

Comparteix

Icona de pantalla completa