Diari La Veu del País Valencià
Operaris de Cortes de Pallars: ‘Qualsevol altre dia ens hagueren matat’

RedactaVeu / Cortes de Pallars.

La solsida de dilluns de Pasqua que es va produir en la central d’Iberdrola a Cortes de Pallars no sols va ser el despreniment de pedres sobre la carretera d’accés al poble, que està incomunicat i els veïns han d’accedir per pistes forestals. I és que en el cor d’aquesta muntanya 141 operaris estaven treballant en les obres de la central elèctrica d’Iberdrola, tal i com arreplega mitjans com la Cadena Ser, Las Provincias o Levante-EMV.

La Veu va arreplegar, en primícia, les notícies de la dimensió de la solsida i que aquests treballadors quedaren atrapats.

Diversos testimonis arreplegats per el diari Las Provincias ratifiquen la informació del nostre diari i que podem llegir ací:

La majoria dels operaris de la central hidroelèctrica de Cortes de Pallars ni tan sols va percebre l’enorme baluern i el tremolor de terra que van sentir alguns veïns del municipi, els habitatges del qual es troben a centenars de metres de distància. A més, tampoc saben quan tornaran a treballar. “Són unes vacances avançades”, bromejava ahir un d’ells.

Isabel tenia un rostre més seriós. El seu fill es trobava en la instal·lació durant l’ensulsiada, on no és capaç d’acostar-se. “Ho he vist en fotos, però no puc anar”, assegura. “Em vaig espantar molt. Vaig trucar amb el mòbil i no em va contestar. Després li vaig fer un Whatsapp, però tampoc va respondre. Normalment no li telefone perquè no pot despenjar el telèfon, però després d’una segona trucada, per fi va contestar. No s’havia assabentat de res”.

Els treballadors, tant de la pròpia Iberdrola com d’empreses subcontractades, van estar al voltant de quatre hores esperant fins que van aconseguir traure’ls a tots del recinte. L’últim a ser evacuat va abandonar la instal·lació passades les dotze de la nit. Llavors, encara faltava fer un recompte definitiu per assegurar-se que estaven tots.

Alguns treballadors van acudir ahir al municipi a la reunió vespertina d’Iberdrola i només parlaven del succés. Fins i tot ho van veure en la televisió. “Quantes vegades hem passat tu, jo o les nostres dones per ací? Si haguera sigut qualsevol altre dia, les pedres ens hagueren matat a tres o quatre”.

Llegir la notícia completa.

Comparteix

Icona de pantalla completa