Diari La Veu del País Valencià
Ciudadanos aposta pel secessionisme lingüístic al seu web

Racó Català.

El passat 15 de febrer Ciutadans va estrenar nou web. El portal, però, només oferia un sol idioma de navegació: el castellà. Les xarxes socials es van omplir de crítiques al partit d’Albert Rivera acusant-lo d’haver eliminat el català del web.

Pocs dies més tard, el líder de Ciutadans va respondre a la polèmica a Catalunya Ràdio assegurant que simplement el web havia quedat obsolet i que els calia una renovació ràpida de cara a les eleccions andaluses (22 de març). Per això, van decidir llençar una primera versió del web en castellà, amb la intenció de, a partir del mes d’abril, incorporar-hi el “català, el gallec i el basc”.

En aquesta entrevista, Mònica Terribas li pregunta: “i en valencià també?” i Rivera respon amb un contundent: “en castellà, català, basc i gallec“. Aquesta setmana el web de Ciutadans ha incorporat les llengües que va prometre Albert Rivera però a més, el portal incorpora també l’opció de “valencià”. La polèmica, doncs torna a estar servida, però no només pel nou web.

Ciutadans contra l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

El Movimento Ciudadano, la marca de Ciutadans a l’estat espanyol, demana la fulminació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). El motiu? Segons alguns tuïts del secretari de Ciutadans a València, Luis Sebastián, l’AVL no defensa la “singularitat del valencià” al seu Diccionari Normatiu i per això, “no té raó de ser“, diu Sebastián adjuntant el hashtag “#AVLDErogació”. La postura del secretari de Ciutadans al País Valencià l’alinea amb els sectors més de la dreta, que han demanat en reiterades ocasions, l’eliminació de l’Acadèmia.

Comparteix

Icona de pantalla completa