Diari La Veu del País Valencià
El Fiscal denuncia una societat dels Cotino per una presumpta estafa
EP / València

Al setembre de 2013 el secretari del Consell d’Administració de Bankia i la seua matriu, el Banco Financiero de Ahorros (BFA), Miguel Crespo, va desvetllar davant el jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, que el banc havia informat a Fiscalia de l’existència de 15 operacions sospitoses, principalment crèdits irregulars concedits per Bankia a empreses de la família de Cotino.

Crespo va indicar en aqueix moment que les operacions es remuntaven a activitats de les antigues caixes d’estalvi, entre elles Bancaixa. El banc va concedir almenys 35 milions a una societat, Share Capital, en la qual tenen participació dues empreses dels Cotino, per a adquirir habitatges en països d’Europa de l’Est.

Després d’aquesta denúncia, el ministeri públic va obrir diligències de recerca, i després d’estudiar les dades aportades, ha acordat denunciar els fets davant el jutjat per presumptes delictes d’estafa i apropiació indeguda, han confirmat fonts de Fiscalia.

En concret, la denúncia es dirigeix contra quatre persones relacionades amb la societat Share Capital, entre elles, el nebot de Cotino, Vicente Cotino, segons publica aquest dimecres El Mundo.

Comparteix

Icona de pantalla completa