Convertir els projectes dels estudiants de la UPV en empreses viables

Arranca a la Politècnica de València la sisena edició el programa Juzz perquè joves emprenedors, de la mà d'experts, convertisquen en realitat els seus projectes. La millor proposta de la UPV viatjarà a Silicon Valley.
12 abril 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Els projectes vinculats a la UPV, com a novetat per a aquesta ocasió, aniran de la mà de SECOT València (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica), l'associació de voluntaris d'assessorament empresarial encarregada d’orientar els joves universitaris.

Per a la present edició -primera que se celebra amb la participació de les universitats- els aspirants han sigut seleccionats pel seu perfil emprenedor, trajectòria, creativitat, capacitat per a comunicar la idea i el potencial de creixement de la seua proposta. Així, el millor projecte de la UPV viatjarà a Silicon Valley, on podrà accedir a fòrums d'innovació i contactar amb inversors.

La inauguració de la seu del programa a València - en la qual han sigut presentats 20 projectes aspirants - ha comptat amb l'assistència del rector de la UPV, Francisco Mora, el director delegat del començament i Ocupació, José Millet, i el president SECOT València, Dionisio Biot.

El rector ha assenyalat que “el començament és dur. Necessita ajudes i cures, un entorn que ho afavorisca. I en açò està immersa la UPV, a crear un clima favorable per a tots els emprenedors”.
 

Cinc mesos braç a braç al costat de grans empresaris

En aqueix sentit, Dionisio Biot va animar els universitaris a traure el màxim profit del programa. “Al final d'aquests cinc mesos intensos sabreu moltes coses més. Poques oportunitats sorgeixen en la vida com aquesta. Tindreu a mà a grans empresaris, de llarga trajectòria, que han tret endavant els seus negocis en condicions millors i pitjors que les vostres. Escolteu el que us explicaran, sigueu crítics, quedeu-vos amb el que us resulte útil però, sobretot, aprofiteu aquesta experiència”.

No en va, el programa Yuzz posa a la disposició dels universitaris un espai de treball per a desenvolupar idees, on poden relacionar-se amb altres emprenedors i rebre formació d'una xarxa de més de 200 experts professionals que els assessoren, juntament amb un tutor individual, en la realització del pla de negoci.


Vora un miler de participants i 60.000 euros en premis

Enguany, la sisena edició del programa - de les cinc anteriors han sorgit al voltant de 500 empreses - reuneix a nivell estatal més de 900 participants, que pugnaran pels 60.000 euros de premi en joc: 30.000 per al primer, 20.000 per al segon i 10.000 per al tercer.
 

El programa Yuzz està dirigit pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE), fruit de la col•laboració de Santander Universitats, el Govern de Cantàbria i la Universitat de Cantàbria, a través de la Fundació UCEIF. Des de la seua creació en 2012, el CISE ha promogut l'esperit emprenedor de les persones, els col•lectius i les empreses amb diversos programes d'èxit.

Al maig de 2014, UCEIF i les cinc universitats públiques del País Valencià van signar un conveni mitjançant el qual es va crear l'Antena Regional CISE per al desenvolupament del començament al País Valencià. L'Antena Regional CISE està situada en la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next