La Veu trasllada a la Fiscalia l'exhibició de símbols nazis i insults contra Agulló del 9-Oct

Aquest diari digital confia en la professionalitat de la justícia i que no hi haja 'línies des de dalt que impedisquen una investigació'
9 abril 2015 01:00h

RedactaVeu / ACN / València.

L'editor i coordinador del digital La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, ha posat aquest dijous en coneixement de la Fiscalia els insults contra diputats de Compromís i contra Guillem Agulló (jove independentista assassinat per l'extrema dreta) durant la darrera processó cívica del 9 d'octubre, acte institucional de la diada autonòmica.
 


 
Vizcaino aporta un vídeo, publicat al digital, en el qual consten els fets, així com diversos articles i fotografies. En declaracions a l'ACN, ha explicat que confia en la professionalitat de la justícia i “que no hi haja línies des de dalt que impedisquen una investigació”.
 

L'editor i coordinador de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, entén que pot haver-hi delictes d'injúries i calumnies així com d'apologia del nazisme.

L'escrit sol•licita incorporar el material a les diligències prèvies, en el cas que s'hagen iniciat aquestes, o que quede formulada la denúncia i s'acorden diligències si no s'ha iniciat una investigació.

Material provatori per a la identificació

En opinió del denunciant, els documents gràfics aportats constitueixen material provatori suficient perquè les forces de seguretat puguen identificar les persones que presumptament van cometre els possibles delictes i se'ls puga demanar responsabilitats. Vizcaino ha remarcat que en altres països de la Unió Europea està terminantment prohibit exhibir simbologia nazi en qualsevol tipus de manifestació.
“No podem tolerar la societat civil i democràtica que això passe amb normalitat als carrers de València ciutat, sobretot en un dia com el 9 d'octubre en el qual els actes són institucionals, organitzats per l'Ajuntament de València, que hauria de vetlar perquè aquestes coses, aplicant la legalitat i la democràcia, no passaren mai més”, ha manifestat.
 

Foto: El País
 
En aquest sentit, l'editor ha dit que ha trobat a faltar l'acció del consistori, "que hauria d'haver protegit els regidors i diputats de Compromís escollits per la ciutadania i que formen part de l'estructura democràtica del país". Vizcaino ha afegit que cal traçar una línia entre la gent democràtica i "els que estan amb els neonazis, i nosaltres estem contra els neonazis i tot el feixisme blaver que sempre ataca qualsevol tipus de valencianisme siga del plantejament que siga".

A l'escrit es fa constar que durant els actes de la processó cívica organitzada per l'Ajuntament de València van participar membres i simpatitzants de la coalició Compromís, i entre ells, càrrecs públics com els diputats de les Corts Valencianes, Mònica Oltra i Francesc Ferri, i el portaveu municipal Joan Ribó "els quals van ser insultats per diferents persones particulars i per membres de determinats grups d'ultradreta, al llarg del recorregut de la processó".

La denúncia indica que en virtut de l'article 215 del Codi Penal la Fiscalia pot actuar d'ofici en el cas de calúmnies o injúries contra funcionaris públics i autoritats.
 

Foto: La Veu del País Valencià

El denunciant manifesta que desconeix les dades personals de totes les persones que van proferir les amenaces i els insults, i sol•licita que s'acorden les diligències oportunes perquè siguen identificades per les forces i cossos de seguretat.

Així mateix, posa en coneixement de la Fiscalia que durant la mateixa processó cívica es van manifestar grups de l'extrema dreta amb simbologia nazi, "cridant, fent burla i faltant a la dignitat dels pares, familiars i amics del jove valencià Guillem Agulló, militant en moviments independentistes d'esquerres, que va ser assassinat a mans d'un grup de militants de l'extrema dreta l'any 1993.
 

Fotograma del vídeo aportat per la Veu davant Fiscalia.

La Veu aporta com a prova un vídeo gravat des de la mateixa processó cívica on consten els fets i diversos articles que els acrediten.
 

 

Descargas

next