Diari La Veu del País Valencià
Cospedal bloqueja l’accés a la web oficial de la revista literària LLEUC

Revista Lleuc

No és una cosa puntual, malauradament, el bloqueig a la web oficial d’aquesta revista es practica des de ja fa temps i de manera reiterada en els punts d’accés a Internet de les biblioteques públiques castellanes, segons han pogut comprovar, amb tristesa, els mateixos redactors de LLEUC.

Això significa que, segons sembla, cap ciutadà no pot accedir des de les biblioteques públiques de Castella La Manxa a la web, amb informació, com bé sabeu, estrictament literària i referent a les activitats culturals dutes a terme per aquesta revista.

En intentar accedir a la web “relatslallunaenuncove.blogspot.com” des de diversos ordinadors ubicats en una d’aquestes biblioteques de la xarxa pública castellana, una pantalla informa l’usuari -en anglès- que aquesta pàgina no pot ser visualitzada perquè està en una “categoria restringida”.

¿Té algun sentit que una xarxa de biblioteques públiques bloquege l’accés a la web d’una revista literària? ¿Té això alguna cosa a veure amb el fet que aquesta revista literària és en català? Si la resposta a aquesta darrera pregunta és “no”, ens agradaria saber quin criteri han seguit els administradors públics que tenen al seu càrrec la gestió d’aquesta xarxa a l’hora de prendre la decisió de bloquejar l’accés a una web d’una revista que publica, per a tots els públics, relats de ficció i traduccions d’obres d’escriptors clàssics (Gógol, Tolstoi, Txékhov, Poe, Hardy, Woolf, i un llarg etcètera).

De fet, segons hem pogut constatar amb diverses comprovacions, hem advertit que no són poques les pàgines web informatives en català que la “Red Centros de Internet de Castilla La Mancha” bloqueja sense cap motiu aparent (com a exemple es podria esmentar el bloqueig d’una web sobre senderisme i activitats de muntanya als Pirineus). ¿Té això alguna cosa a veure amb algun tipus de discriminació per raó de llengua o de nacionalitat? ¿Estaria vulnerant-se en aquest cas el dret dels ciutadans de poder accedir lliurement a la informació des dels centres públics castellans?

http://relatslallunaenuncove.blogspot.com

Comparteix

Icona de pantalla completa