Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV demanarà al nou govern un nou arranjament escolar extraordinari
RedactaVeu / València

CCOO va exigir al Ministeri d’Educació que complisca la llei i rebaixe les ràtios a les xifres prèvies a les retallades.

Conscients que la clau per revertir les retallades de l’arranjament de la Generalitat Valenciana està en les polítiques d’augment de ràtio, la FE CCOO PV plantejarà:

1.- El curs que ve els CEIPs no tenen perquè estar afectats per les retallades d’aquest govern.

2.- El proper curs ha de ser l’inici de la reversió de les retallades que s’estan aplicant des del 2012.

3.- La plantilla retallada s’ha de restablir. Fan falta més de 1.650 llocs de treball en els centres educatius valencians.

Continuem exigint la reversió de les retallades, tal com hem fet amb el decret de Vela. Si a data 1 de gener de 2015 els efectes d’eixe decret desapareixeran, l’1 de gener de 2015 han de desaparèixer els efectes del Decret Català/Wert.

La FE CCOO recorda que el Reial decret especificava que l’augment de la ràtio seria aplicable mentre la taxa de reposició de docents en l’ensenyament públic fóra inferior al 50%. Amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de 2015 i l’augment d’aquest percentatge al 50%, aquesta condició deixa de complir-se. Per tant, els centres educatius han d’ajustar les seues ràtios a allò establit en l’article 157.1.b de la Llei Orgànica d’Educació i reduir el nombre d’estudiants per classe.

La Llei de Pressupostos exclou de l’aplicació d’aquesta millora a les comunitats autònomes que hagen incomplit els objectius d’estabilitat pressupostària. Des de CCOO denuncien l’actitud del govern, de castigar l’alumnat, les famílies i el professorat per una mala gestió en la qual res tenen a veure i per la qual l’educació no hauria de sofrir les conseqüències.

Per això, demanen tornar a les ràtios de 2012. És a dir, ràtios 20 en les unitats d’EI 3 anys, 25 en primària, 30 en secundària i 35 en batxillerat.

També cal revertir les retallades de les plantilles de mestres conseqüència de la denúncia i imposició d’una nova proposta de plantilles realitzada per l’administració educativa. Açò significa que s’han de tornar a crear de nou aquests 650 llocs de treball suprimits en els centres d’infantil i primària de dues línies o més.

El compliment de la LOE significava ampliar en 1000 llocs de treball corresponents als orientadors escolars que ja haurien d’haver estat dotats en els centres d’infantil i primària. De fet, en altres comunitats ho van fer. Aquest Govern ho va obviar.

Per tant, la FE CCOO PV continua demanant la creació de 1.650 llocs de treball. Volen planificar la seua creació i dotació en el temps. I com a conseqüència de les noves ràtios hauran de crear-se noves unitats. Exigeixen també la derogació de les ràtios del Decret Català i cumplir el que diu el RD.

La FE CCOO PV continuarà la lluita amb la comunitat educativa i instarà el proper govern que nasca de les eleccions de maig, a realitzar un nou arranjament escolar extraordinari en el mes de juliol per revertir les retallades del curs que ve. Si va ser possible un ajust per retallar en juliol de 2012, ha de ser possible un per revertir en juliol de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa