Diari La Veu del País Valencià
Valencià en Comú condemna els repartiments d’aliments de l’extrema dreta
RedactaVeu / València

Així resa en un comunicat fet públic hui per València en Comú en el qual es considera que “hi ha suficients motius per a considerar que l’acció prevista per a dissabte que ve és una acció discriminatòria que, sense cap dubte, provocarà un profund malestar entre el veïnat del barri, donant motiu a l’aparició de tensions socials o una conflictivitat derivada del mateix repartiment discriminatori dels aliments”.

Cartell anunciador de la convocatòria.

“Que no es colen famílies immigrants”

València en Comú ha fet públic aquest comunicat davant l’anunci que la Llar Social Patriota María Luisa Navarro, entitat vinculada al partit d’extrema dreta Espanya 2000, havia convocat un nou repartiment d’aliments “per a famílies espanyoles” que se celebrarà dissabte que ve, 11 d’abril, en el carrer Arturo Vallejar. Perquè no es colen famílies immigrants, serà necessari presentar el “DNI espanyol i la targeta de l’atur”.

En aquest sentit, la plataforma municipalista alerta de les contínues actuacions de la dreta feixista en barris i poblacions altament castigats per la crisi i on conviuen en sintonia un alt percentatge de població migrant contra la qual es dirigeix clarament aquest tipus de convocatòries. “Estem davant actuacions que novament intenten sembrar l’odi entre el veïnat i apuntar a les persones migrants com a bocs expiatoris de la falta d’assistència municipal als qui més ho necessiten, siguen d’ací o de fora”, alerten.

Així, València en Comú assenyala en el seu comunicat que el “malbaratament i corrupció” de l’Ajuntament de Rita ha portat a “situacions d’espoli de les arques públiques” que produeixen “que els valencians i valencianes no podem ja ni menjar. En aquesta conjuntura de falta de garantia dels drets socials més bàsics, entre els quals es troba l’alimentació, exigim una actuació pública a l’altura de les circumstàncies”.

La formació subratlla que el repartiment d’aliments previst per a dissabte que ve constitueix una “acció discriminatòria” cap als qui vénen de fora que podria vulnerar el principi d’igualtat de tracte, arreplegat en les Directives Europees del 29 de juny de 2000 i 27 de novembre de 2000, normativa que ha sigut incorporada a la legislació espanyola i per tant, en vigor. “L’acció pot constituir una infracció tipificada en el Codi Penal en el seu article 510.1 que sanciona la provocació a la discriminació de persones pel seu origen nacional”, subratllen.

Per açò, València en Comú “insta l’autoritat governativa, perquè actue d’acord amb el previst en l’article 10 de la Llei orgànica 9/1983, reguladora del dret de reunió i adopte totes les mesures allí previstes a fi de desautoritzar la referida convocatòria de repartiment discriminatori d’aliments”.

València en Comú aprofita el seu comunicat “per a saludar el poble gitano, el dia després de la commemoració del seu dia internacional, saludant les aportacions del poble romaní a la cultura universal i denunciant les diferents persecucions a les quals són sotmeses les persones gitanes, tant en les identificacions per perfil ètnic practicades per la Policia Nacional, com un altre tipus de persecucions”.

En aquest sentit, la plataforma municipalista manifesta la seua preocupació “davant el fet que el huitanta per cent del col•lectiu romaní estiga en risc d’exclusió social”, apuntant que “aquest i altres col•lectius i minories ètniques són víctimes de les accions d’Espanya 2000, facilitades per la passivitat del govern de Rita Barberá”.

Comparteix

Icona de pantalla completa