Diari La Veu del País Valencià
Fabra fulmina Rus i el campsisme en les llistes per a les autonòmiques
Europa Press / València

El Comitè Electoral Regional del PP valencià ha aprovat aquest dilluns una renovada proposta de candidatura autonòmica a les Corts Valencianes, en la qual la circumscripció de València està encapçalada pel president del partit i de la Generalitat, Alberto Fabra; l’alcaldessa de València, Rita Barberá, en el número dos; i el conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, en el tres. Alacant està encapçalada pel vicepresident José Ciscar i Castelló per la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient i coordinadora de la formació, Isabel Bonig.

Aquest òrgan, presidit per María José Català, s’ha reunit en la vesprada d’aquest dilluns, festivitat de Sant Vicent Ferrer, en la seu del PPC valencià per a aprovar la proposta de candidatura autonòmica, que ha elevat al Comitè Electoral Nacional per a la seua ratificació. En la llista, tots els actuals consellers ocupen llocs d’eixida, excepte la titular de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, que està proposada per a l’Alcaldia d’Alacant.

De fet, segons ha assenyalat Català al final de la reunió, en termes generals s’ha renovat el 70% de les llistes en cada circumscripció de manera que “solament roman un 30% de les persones que van concórrer a les eleccions de 2011”.

Català, que ha expressat el seu agraïment als qui han format part del projecte del PP, ha subratllat que es tracta d’un moment “de renovació”, amb nous diputats que tindran una mitjana d’entre 40/45 anys i una situació de “pràcticament igualtat” de dones i homes del 45/50 per cent. Així mateix, ha destacat que són “equilibrades” amb un perfil “professional, gestor, polític”, de persones “identificades amb el projecte”.

“Són les millors llistes per a les eleccions”, ha afirmat la dirigent del PP, qui ha destacat que hi ha presència d’alcaldes, regidors i presidents d’estructures locals i una representació “nodrida”, atenent “a un criteri de representativitat” perquè “les comarques se senten representades i que la realitat política responga a la territorial de la Comunitat”.

Per la seua banda, la coordinadora general del partit, Isabel Bonig, que igualment ha agraït el treball dels qui ja no estaran com a diputats, ha destacat que són unes llistes “per a guanyar, per a governar, lluitar i defensar els interessos dels valencians”.

El PP va aconseguir en les passades eleccions autonòmiques de 2011, 55 diputats en les Corts Valencianes, 22 per la demarcació de València, 20 per la d’Alacant i 13 a la de Castelló. Des d’aquella data i fins acabar la legislatura, 24 parlamentaris ‘populars’ van deixar els seus escons, alguns d’ells imputats en casos de corrupció.

Així, en la circumscripció per València, després de Fabra, Barberá i Moragues, se situa la consellera d’Educació, Cultura i Esports i portaveu del Consell, María José Català; l’últim portaveu del PP en la Cambra, Jorge Bellver; l’advocat María José Ferrer de San Segundo i el conseller de Sanitat, Manuel Llombart.

El segueixen els actuals diputats Alfredo Castelló, Verónica Marcos i Vicente Betoret i el conseller de Governació, Luis Santamaría. En el lloc 12 se situa María Bernal i a continuació el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de València, Miguel Domínguez; l’advocada Blanca Garrigues; el dirigent de NNGG, Juan Carlos Caballero; Víctor Giner; María Sagrario Sánchez; Fernando María Giner; María Villajos; Eduardo Ovejero; Rosario Ángeles Gómez i Vicente Soria.

Per darrere del lloc 22 es troben Vicente Soria; María José Penadés; Amparo Sancho; Miguel Manuel Bustamante; Oreto segura; Francisco Esquerre; Roberto Calp; María José Ruiz; Salvador Álvarez; Francisco Javier Sicluna; Estela Daroca; Leandro Benito; Mercedes Pastor; Pedro Juan Victoria; Vanessa Martínez; José Luis Ramírez; Fernando José García; Mari Carmen Porter i María José Casero. Com a suplents figuren Fernando Traver; Manuel Vidal; Belén Ibáñez; José Morgan i Marta Hernandis.

Un moment de la reunió del Comitè Electoral Regional del PP valencià. Foto: PPCV

Alacant

Per Alacant, després de José Ciscar, s’ha designat Eva Ortiz, exeurodiputada; el secretari general del PP alacantí, José Juan Zaplana; el diputat i alcalde de Calp, César Sánchez; la diputada Elisa Díaz; l’exalcalde de Benidorm, Manuel Pérez Fenoll; María Remedios Yáñez; José Sales Maldonado; la parlamentària i exalcaldessa d’Ibi, Mayte Parra; Antoni Joan Bertomeu; Juan de Dios Navarro; Carlos Mazón; María Magdalena González de la Red; Marta García Romeu -regidor d’Alacant; Luis María Pizana; Honorato Algado Martínez; Pilar Sol; Dámaso Antonio Aparicio; María José García Herrero; Antonio Vicente Peral i María Elena Bonet.

En el lloc 23 se situa Lorenzo Lorenzo Silvestre seguit de Marcos Enrique Zaragoza; María del Carmen de Espanya; Encarnación Mendiola; Ignacio Colomo; María del Rosario Bañuls; José Joaquín Valiente; Almudena Rico; María Paz Alemany; Francisco Vicente Signes Grimalt; Mercedes Torregrosa; Silvia Climent i Carmelo Rives. Com a suplents, José Joaquín Nadal; José Ramón González González; María Antonia Solá; Tomy Duarte García i Cayetano Úbeda Graner.

Castelló

A Castelló, després d’Isabel Bonig, estan l’actual president de les Corts, Alejandro Font de Mora; Vicente Casanova Claramonte; el conseller d’Economia, Màxim Buch; Beatriz Gascó; Rubén Ibáñez; els regidors Miguel Ángel Mulet i Marta Gallén; José Ramón Calp; Carmen Amorós; Marcelino Domingo; Luís Gandia; Verónica Hernández; Manuel Martín Sánchez; Inmaculada Yáñez Climent; María José Artiga; Sergio Toledo Llorens; Noelia García Sales; Antonio Gil Monsonis; José María Andrés Lluesma; María Consuelo Vilarrocha Pallarés; Rosana Fabregat Pitarch; Vicente Mateo Cudé i Ramón Balaguer Mellado. Com a suplents, Vicente Aliaga Muñoz; Alfonso López Llambrega i Herminia Salvador Roig.

Comparteix

Icona de pantalla completa