Diari La Veu del País Valencià
Teresa Forcades dirigeix als joves la seua conferència a la Font de la Figuera

Andrea Sarrió / Font de la Figuera.

La famosa monja benedictina, doctora en medicina i teòloga, Teresa Forcades, va visitar aquest passat diumenge la Font de la Figuera. Arribada directament des del Monestir de Sant Benet (Montserrat-Catalunya), on resideix habitualment, Teresa Forcades va oferir una conferència emmarcada en la programació del Jubileu que va concedir el papa Francesc.

La conferència de la teòloga benedictina Teresa va girar entorn del tema ‘Fe, Esperança i Amor per a un món nou’. A través de la mateixa es pretenia arribar especialment als joves, respondre els interrogants que els sorgeixen i acostar-se, com desitja el papa Francesc, a “totes les perifèries”.

Va expressar el goig per estar a la Font de la Figuera, un poble resistent de frontera, i sota l’empara de la Mare de Déu dels Xics, és a dir, dels més joves, però també, dels més xicotets de la nostra societat en tots els sentits dels més desemparats i desheretats d’un món injust. Un Jubileu que és una oportunitat de retrobar-se amb les arrels més profundes i fraternals de l’Evangeli que proposa l’amor a totes les criatures i al món, que ajudem també a crear .

Foto: La Veu del País Valencià.

Teresa Forcades va convidar a emprendre, amb motiu del Jubileu, un temps nou de renovació i de compromís amb les persones i el nostre món. Els cristians han de ser sal i llevat, encarnant-se en el temps i l’espai que els envolta. Per a açò, han de llegir l’evangeli com aquest vol ser llegit, descobrint Déu en les germanes i germans, especialment els necessitats i marginats.

D’altra banda va assenyalar: “Dir que hom creu no és suficient. La fe cal construir-la dia a dia i, especialment, deixant espai per a Déu, lliurement, un Déu que dóna i alhora rep, com assenyalava sant Francesc d’Assís: “De Déu sóc fill i també en sóc mare”.

Un moment de la conferència. Foto: La Veu del País Valencià..

En aquest sentit, defensa que tots els cristians estan cridats a ser “mare de Déu”, un Déu que és amor, ja que es deixen ocupar i omplir per Déu i ho ofereixen a les germanes i germans, “donen a llum la Llum”, ho pareixen amb el seu compromís amb els més febles, desvalguts i necessitats, que un capitalisme injust va multiplicant, ja que posseixen tota la riquesa mundial un u per cent de la població . Així, es pot construir una Església més centrada en l’amor universal que en els dogmes, més evangèlica, com la que proposa el papa Francesc, dialogant, samaritana, mare. “Una Església que siga encarnació de l’Esperit i sagrament de l’amor de Déu al món”.

El paper de la dona i les injustícies de la indústria farmacéutica

No exempta de polèmica, com quan va denunciar els grans laboratoris multinacionals amb motiu de la suposada infecció de grip A, Teresa parlà amb claredat, des d’una reflexió i actitud plenament cristianes dels problemes que afecten el món actual, com el paper de la dona en la societat, però també del capitalisme, de les injustícies i esclavituds, dels abusos que s’exerceixen des de la indústria farmacèutica o dels grans reptes que troben els cristians del nostre temps.

Foto: La Veu del País Valencià.

Amb frases com “la llei està feta per les persones i no té cap sentit pensar que la voluntat popular no pot canviar la Constitució”, aquesta teòloga feminista també criticà des del sistema econòmic a la corrupció generalitzada: “Hi ha persones que han abusat del sistema. El problema no són els corruptes, sinó crear les estructures que els penalitzen”.

La xarrada va reunir un gran nombre de públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa