Diari La Veu del País Valencià
BarnaSants reivindica en la seua cloenda a Alcoi el vessant poètic d’Ovidi Montllor
ACN / Alcoi

L’espectacle, ideat per la filla de l’artista, Jana Montllor, s’ha iniciat amb el ‘Va com va’ del cantant alcoià per continuar amb moltes de les composicions que l’Ovidi va musicar de poetes com Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu, Blai Bonet, Miquel Martí i Pol, Pere IV, Josep Maria de Sagarra o Joan Salvat Papasseit. Han sonat també el cèlebre ‘Homenatge a Teresa’, ‘L’escola de Ribera’, ‘A Alcoi’ fins finalitzar amb ‘Les meues vacances’.

Entremig s’han pogut escoltar per primera vegada poemes inèdits de l’artista com ‘A manera d’introducció’, ‘Manifest, collit al vol, d’un manifestant’ o ‘Carta al meu germà- amic-volgut Vicent Andrés Estellés’, entre altres, recitats per Eduard Fernández.

“El festival amb l’ADN més Ovidià”

El director del festival, Pere Camps, ha intervingut en l’inici del recital agraint a Alcoi que fos la primera ciutat valenciana en implicar-se amb el festival i ha explicat que aquesta edició ha volgut “reivindicar especialment” Ovidi Montllor. Camps ha dit que és “especialment perquè el BarnaSants és el festival amb l’ADN més ovidià”. En aquest sentit, ha indicat que enguany el certamen es va iniciar a Terrassa amb un concert de Toti Soler i ha finalitzat a Alcoi.

“Al llarg del certamen un bon grapat d’artistes han reivindicat Ovidi interpretant les seues cançons”, ha continuat Camps i ha recordat que el mateix dia del 20è aniversari de la mort d’Ovidi Montllor a Barcelona es va estrenar l’espectacle ‘Homenatge a T’.

Moments abans de l’espectacle, la filla de l’artista, Jana Montllor, ha rebut un ram de flors de part de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francès, així com de l’organització.

Comparteix

Icona de pantalla completa