Diari La Veu del País Valencià
Burjassot talla la llum al col·legi Villar Palasí per perill a la instal·lació
L’Ajuntament de Burjassot ha tallat hui el subministrament elèctric al col·legi públic Villar Palasí, a l’espera que la conselleria comunique al municipi la licitació del projecte i el pla d’obres que solucione la falta de seguretat que presenta la instal·lació elèctrica.

Amb aquesta mesura, executada a les huit d’aquest matí, el consistori compleix l’acord que va adoptar per unanimitat en un ple extraordinari, després dels informes tècnics municipals que advertien de la ‘perillosa situació’ que presenten les instal·lacions, agreujada per ‘diversos incidents’ esdevinguts el passat febrer.

La Conselleria d’Educació ha sigut consultada sobre la situació de l’obra, però encara no ha oferit la seua versió sobre aquest tema.

La Generalitat es va comprometre a licitar amb urgència les obres i a iniciar els treballs en el període comprés entre Falles i Setmana Santa per a aprofitar les vacances dels alumnes.

No obstant açò, fonts municipals han informat que no tenen encara notícies de la Conselleria d’Educació sobre les obres pendents, i que es troben a l’espera que se’ls comunique la licitació dels treballs i els terminis d’execució dels mateixos.

Els alumnes i professorat han acudit al centre amb normalitat, i per al servei de menjador, que realitza una empresa de ‘catering’, s’ha acordat la utilització de material d’un sol ús i els aliments seran servits en l’últim moment perquè arribe calent als alumnes i no es veja afectada la seua qualitat.

“L’Ajuntament de Burjassot ja havia demanat al centre escolar que fera servir els ‘mínims’ serveis elèctrics, com radiadors i altres aparells, davant el perill que presentaven les instal·lacions”, segons informen les mateixes fonts.

Aquesta situació, afigen, “té el seu origen en una instal·lació elèctrica amb més de 40 anys d’antiguitat, i s’ha vist accelerada per diversos incidents ocorreguts durant el mes de febrer i que han obligat l’equip de govern a salvaguardar la seguretat de les persones que acudeixen al centre, tant alumnes com professors”.

La reposició de la xarxa elèctrica del centre, sempre segons les mateixes fonts, és de “obligat compliment per part de la Conselleria d’Educació”, ja que suposa una obra d’inversió en la renovació de la mateixa.

“L’ajuntament no pot seguir realitzant tasques de manteniment en una xarxa elèctrica que no suporta més pegats en la seua instal·lació, sinó que necessita de forma urgent un canvi integral”, asseveren.

EFE / Burjassot

Comparteix

Icona de pantalla completa