Diari La Veu del País Valencià
Crida pel 25 d’Abril ‘a l’Esperança’ per un nou País Valencià’
Xavier Pérez / València

La Crida la protagonitza una àmplia representació de valencians i valencianes dels més diversos perfils professionals, ideològics i generacionals. El dissabte 25 d’abril tindrà lloc la manifestació convocada per ACPV

El secretari d’ACPV, Toni Gisbert, després de constatar que el País Valencià viu un moment “molt especial i il•lusionant”, marcat per “l’obertura de l’esperança al futur” i pel fet que “els ciutadans han decidit prendre la paraula” sobretot per a dir sí a una proposta de futur” que passa per la “participació, la democràcia, el diàleg i el respecte a la llengua”, entre d’altres.

És en aquest sentit que Acció Cultural “ha volgut donar la paraula a la ciutadania, a valencians i valencianes de reconegut prestigi professional i projecció social, que representen el millor d’aquest país, i també el futur possible”. Es tracta de valencians i valencianes de diversa procedència ideològica que són una representació del “magnífic” capital humà i social del país, i que han signat la ‘Crida Cívica pel 25 d’Abril’, han asseverat en l’acte de presentació. Així, la llista de primers signants i el propòsit de la Crida “converteixen aquest 25 d’abril en una diada molt especial, oberta, positiva i integradora”.

Ricard Pérez Casado: “Estic ací perquè cal fer una apel·lació a la consciència cívica. Procurarem netejar el futur des de l’optimisme de la raó. La prioritat es diu País i persones, ah! I ciutat (de València) perquè sense ciutat no hi ha País”.

Amàlia Garrigós: “Cal formar part de l’espurna d’esperança per al nostre poble. El treball de resistència de la gent es vorà en les urnes; espere que les forces d’esquerres i progressistes del País Valencià puguen fer el govern de la dignitat. Cal estar al carrer amb el positivisme de la voluntat”.

Joan Romero, professor de la Universitat de València, en nom dels primers signants de la Crida, ha presentat la iniciativa com “la recuperació de l’autoestima dels valencians”, com “l’afirmació que hi ha eixida a la crisi” econòmica, social, democràtica i cultural que pateix el País, i com una “invitació” a tots els valencians i valencians, independentment de la seua procedència ideològica, que vulguen construir un futur comú.

Joan Carles Girbés: “Ens sumem a aquesta convocatòria amb il·lusió de canvi polític, però també social, a més d’un canvi de major construcció nacional”.

Finalment, Gisbert ha recordat que, en aquest context, el dissabte 25 d’abril tindrà lloc la tradicional manifestació, a les 18h, des de la plaça de Sant Agustí de València, organitzada per ACPV.

Eva Grimaltos: “Pensant des del futur que representem, que són els més indefensos, fa falta eixir al carrer, canviar la situació, perquè la corrupció s’ha centrat al món de l’educació amb el pla Creaescola. El que vulga el canvi per al futur ha d’estar el 25 d’abril al carrer”.

Foto: PRATSiCAMPS.

Joan Romero: “Aquest País ha de deixar de mirar enrere una vegada per sempre, estem en un nou cicle: el canvi polític ja s’ha produït. Cal impulsar la cultura del pacte i del diàleg. No sols volem convocar l’esquerra sinó el conjunt de persones que volem un País decent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa