Diari La Veu del País Valencià
Doble aniversari en l’Horta Teatre
RedactaVeu / València

L’Horta Teatre està d’aniversari, fa 40 anys com a companyia teatral i 20 des que es va inaugurar Sala L’Horta. Per celebrar-ho han preparat dos caps de setmana del millor teatre en valencià i amb l’humor com a eix central.

El proper 18 d’abril, es farà un especial de Cyrano de Bergerac (22h), una coproducció amb Escalante Centre Teatral que des de la seua estrena a l’octubre de 2013 ha entusiasmat espectadors de totes les edats. Aquesta serà la primera vegada que la peça de gran format es represente a la sala. Des de L’Horta Teatre es mostren molt il·lusionats davant l’ocasió de veure en les seues instal·lacions l’adaptació que Roberto García, director artístic de la companyia, ha fet d’aquest clàssic de la literatura universal escrit per Edmond Rostand al S.XIX.

Segons Alfred Picó, productor de L’Horta Teatre, “Cyrano de Bergerac és el muntatge més gran que hem realitzat. Per això, creiem que acollir la seua representació és la millor manera de celebrar el XL aniversari de la companyia i el XX aniversari de la sala”.

Representació de Cyrano de Bergerac.

Per completar la celebració, aquest mateix dia al hall de Sala L’Horta, s’inaugurarà una exposició amb els cartells de tots els espectacles produïts per la companyia i que es podrà visitar durant els propers mesos. Més de 25 imatges que repassaran el treball desenvolupat per nombrosos professionals del sector durant quatre dècades, com Carles Alberola, Ferran Torrent, Pasqual Alapont, Juli Disla, Roberto García, Inma Sancho, Juan Pablo Mendiola o Pau Pons. Una xifra de la qual poques companyies poden presumir i sobre les que, abans de la funció de Cyrano de Bergerac, es projectarà un vídeo en què es destaquen les produccions de L’Horta Teatre.

A més, amb l’especial de Cyrano de Bergerac es donarà per començada la VI edició de Som_riure, un festival de teatre per a adults que va nàixer amb la intenció de ser un refugi per a l’humor i les rialles en temps de crisi i que hui, “malgrat la dificultats en què es troba el món de la cultura i més concretament el teatre, hem volgut mantenir per la bona acollida de públic que han obtingut les edicions anteriors”, afirma Picó.

Foto de grup de la companyia Horta Teatre,l

Per al segon cap de setmana de Som_riure, Sala L’Horta ha programat dues actuacions amb les quals està assegurada la diversió. La primera d’elles és Ficció d’Albena Teatre i representada per l’escriptor, actor i director, Carles Alberola (dissabte 25 d’abril). El diumenge 26 d’abril és el torn d’un dels millors humoristes delPaís, Óscar Tramoyeres, qui pujarà a l’escenari per interpretar el seu monòleg La llista de la compra.

Els espectadors tenen a la seua disposició un abonament especial, amb el qual, per 30 euros, poden gaudir de les tres actuacions que integren la mostra Som_riure i amb la qual la companyia i la Sala celebren sengles aniversaris.

Inauguració de sala l’Horta, 1995.

Comparteix

Icona de pantalla completa