Diari La Veu del País Valencià
Alcaldes socialistes reclamen a Fabra els més de 2.000 milions que deu als ajuntaments
RedactaVeu / País Valencià

El PSPV ha convocat demà divendres a les 10.30 hores a més d’un centenar d’alcaldes i alcaldesses del País Valencià davant el Palau de la Generalitat per a reclamar el pagament del deute que el Consell manté amb els municipis valencians, i que supera els 2.000 milions d’euros. Així ho ha anunciat el sotssecretari de Relacions Institucionals del PSPV, José Manuel Orengo, qui ha assegurat que “ja hem esgotat totes les vies institucionals per a reclamar aquest pagament, per això ara només ens queda la mobilització”.

Orengo, que ha comparegut acompanyat de Concha Andrés, coordinadora del PSPV de les tres Diputacions, i Conxa García, representant socialista en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcaldessa de Picassent, ha remarcat que “ens manifestem, no solament com a alcaldes socialistes, sinó també en representació dels alcaldes del PP, que voldrien reclamar aquest deute ja que han recolzat les mocions que hem presentat en els ajuntaments per a reclamar el que ens deuen, però no poden manifestar-se per una qüestió de disciplina de partit”.

Per aquest motiu, ha advertit que, després de més d’un any en què els socialistes no han parat de reclamar aquest deute a través de mocions, concentracions i fins i tot un tancament que va tenir lloc a Castelló, “no pararem fins que no complisquen la llei, fins que no paguen i respecten els ajuntaments i els ciutadans. El divendres li reclamarem a Fabra el que és dels nostres municipis, en nom dels socialistes, però també dels alcaldes del PPʺ.

De la mateixa manera, Orengo ha assenyalat que no estan pagant a ningú, independentment del color polític. “Únicament paguen quan un cas concret es converteix en un escàndol mediàtic”, al mateix temps que ha recordat que els ajuntaments “no som una excepció, sinó que hi ha un gran nombre d’entitats de prestació de serveis bàsics que estan tancant-se davant els impagaments i que, en nombroses ocasions, reben ajuda des dels consistoris, ja que es tracta de garantir serveis de primera necessitat”. En aquest sentit, ha incidit que “no tenim el suport de la Generalitat ni tan sols per a complir la llei, per a fer front a les coses més bàsiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa