Les Rondalles d'Enric Valor a color per a xiquets

15 anys després de la mort d'Enric Valor apareixen les seues reconegudes Rondalles valencianes en una nova col·lecció, adaptades al públic infantil pel conta-contes Jordi Raül Verdú, i il·lustrades a tot color per Esperança Martínez.
16 abril 2015 01:00h
RedactaVeu / València.
.
Els quatre primers llibres, de 32 pàgines cadascun, corresponen a cinc rondalles, L'albarder de CocentainaI queixalets, també!, El dimoni fumadorEl príncep desmemoriat i Història d'un mig pollastre.

Durant anys, Enric Valor es dedicà pacientment a recopilar rondalles de la tradició oral a les zones rurals de tot el País Valencià. A més de la tasca compiladora, amb aquestes rondalles crea un món literari propi, amb el triple objectiu de reforçar-les de contingut valencià, de posar en joc un llenguatge expressiu i de convertir-les en peces literàries.

Tant el canvi de referents a la vida dels joves com l’alt nivell del llenguatge que utilitza, però, les fan difícils d’assimilar pel públic lector més jove, tot i que són treballades a primària molt a sovint per la seua vàlua i per l’atractiu de les històries que s’hi conten per als xiquets.

Primeres Rondalles d’Enric Valor és un projecte d’adaptació de les Rondalles Valencianes d’Enric Valor, per a facilitar la lectura als lectors a nivell de l’ensenyament primari, sense perdre l’esperit del mestre Valor.
 

L’adaptador, Jordi Raül Verdú, no podria ser millor elecció. El projecte, a més, compta amb l’assessorament i beneplàcit del mateix fill d’Enric Valor o del professor Vicent Brotons, entre altres.

Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és escriptor, mestre, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els EUA, Andorra i, per descomptat, a la seua terra. Ha compilat vora un centenar de rondalles i és autor d’una quarantena de llibres de literatura infantil. L’any 2010 el periòdic Ciudad li atorgà el premi CAM Medi Ambient.

Podeu començar a fullejar els llibres a la dreta de la pàgina de cadascun:L'albarder de CocentainaI queixalets, també!, El dimoni fumadorEl príncep desmemoriat i Història d'un mig pollastre.

Com a promoció de sortida, amb la compra de les quatre Primeres Rondalles d'Enric Valor, s’ofereix un separador elàstic on poder portar tots els llibres de regal. Si la compra es fa al web i l'enviament es fa per Correus, no hi ha despeses d'enviament.
 

 

 
next