Diari La Veu del País Valencià
Rato queda en llibertat després de 7 hores de registre
EP / ACN / Madrid

El despatx de l’exvicepresident del Govern espanyol Rodrigo Rato està sent objecte d’un nou registre aquest divendres, encara que en aquesta ocasió ell no està present i roman en el seu domicili, segons han informat fonts de la recerca i testimonis presencials. “S’està completant el registre d’ahir”, han dit les fonts.

El despatx, ubicat al número 50 del carrer Castelló, va ser registrat dijous a la nit durant més de quatre hores, davant la presència de Rato.

L’exvicepresident econòmic va quedar en llibertat passada la mitjanit després de set hores de registre per part d’agents de Duanes de l’Agència Tributària, tant en el seu domicili particular com en el seu despatx.

L’exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) va ser detingut durant el temps en què van durar els registres en el seu habitatge i en el seu despatx i hi va estar present. Aquesta mesura es va produir després d’una denúncia presentada per la Fiscalia de Madrid en els jutjats d’Instrucció de Madrid contra ell i altres persones per suposats delictes de frau, alçament de béns i blanqueig de capitals.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 35 de Madrid, Enrique de la Hoz, citarà a declarar l’exvicepresident del govern espanyol i expresident de Bankia Rodrigo Rato una vegada dispose de l’informe que el Servei de Duanes ha de fer de les 24 caixes de documentació que els agents es van endur aquest dijous del seu domicili i del seu despatx professional, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Les diligències del cas continuen en secret i afecten altres imputats, el nom dels quals encara no s’ha donat a conèixer.

Rato és investigat per presumpte blanqueig de diners, després que s’acollís a l’amnistia fiscal que el govern del PP va establir el 2012.

L’expresident de Bankia va sortir de casa seva escortat per la policia, tot i que no emmanillat. Després va pujat en un cotxe que no anava rotulat amb els logotips de la policia espanyola, que se’l va endur del seu domicili enmig d’una gran expectació.

>

Europa Press

Foto: gurusblog.com.

Agents de la Policia Nacional custodien l’edifici on viu Rato durant el registre. Fotos: EP

Comparteix

Icona de pantalla completa