Diari La Veu del País Valencià
Podemos paralitzarà la reclassificació durant 30 anys dels terrenys forestals cremats
RedactaVeu / València

Podemos paralitzarà la reclassificació durant 30 anys dels terrenys forestals cremats quan governe en les institucions. Així ho ha anunciat en una nota de premsa difosa aquesta mateixa setmana per Podemos, que ha puntualitzat que aquesta mesura, complementada amb altres accions de prevenció d’incendis, potenciació dels serveis ambientals en les muntanyes i de foment del desenvolupament sostenible, “contribuiran a protegir el castigat patrimoni forestal dels valencians”, segons va assegurar María Diago, biòloga experta en desenvolupament sostenible i candidata de Podemos a les eleccions autonòmiques en la llista de València.

Diago va participar aquesta setmana en un debat sobre polítiques agroforestals organitzat per la Plataforma Forestal Valenciana, que reuneix 32 entitats de la societat civil vinculades amb aquest sector.

María Diago.

En la trobada, celebrada en la sala de la cultura de Cajamar i en la qual van intervenir representants dels partits, la candidata de Podemos va evidenciar que les polítiques urbanístiques i forestals de la Generalitat han deteriorat la massa forestal.

“I és que s’ha protegit el 10% del territori, però la realitat és que aquest territori està en un estat de desprotecció real absoluta a través de processos d’urbanització descontrolada, abocadors il•legals incontrolats, noves infraestructures o a través de processos d’extracció de biomassa on s’arranca la massa vegetal morta i viva, acabant amb la massa forestal de la zona”, va denunciar l’experta.

María Diago va afirmar que “les tres últimes lleis urbanístiques han deixat de costat tot el que és públic” i les conclusions del Pla d’Acció Territorial Forestal (PATFOR) implantat per la Generalitat en els últims anys condueixen a l’erosió del territori.

Els últims indicadors de sostenibilitat diuen que en els últims 20 anys la situació del bosc valencià no ha millorat i la previsió és que empitjoren tots els indicadors (biodiversitat, erosió, massa forestal, et) en les pròximes dues dècades; per açò, creu Diago que si se segueixen aplicant les mateixes polítiques forestals, “s’incideix en l’error”.

Comparteix

Icona de pantalla completa