Oltra recorda que el PP votà contra la iniciativa sobre amnistia fiscal i càrrecs públics

Investigació a Rodrigo Rato. La PNL presentada per Compromís en 2013 en les Corts plantejava que cap persona acollida a l'amnistia fiscal puga ser escollida per a cap càrrec públic de designació directa -eleccions- ni indirecta -per decisió guvernamental-
17 abril 2015 01:00h
Mónica Oltra.

RedactaVeu / València.

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha recordat aquest divendres la Proposició No de Llei de Compromís que ella mateix va defendre en el Ple de les Corts el 20 de març de 2013, en què la coalició plantejava que cap persona acollida a l'amnistia fiscal puga ser escollida per a cap càrrec públic de designació directa (eleccions) ni indirecta (per decisió del govern o de ministres o consellers).

Segons ha assenyalat Oltra “el PP votà en contra d'eixa iniciativa i per tant fou rebutjada. No seria perquè volien indultar preventivament a gent com Rato, com ara estem coneixent? Quants càrrecs públics en actiu del PP es troben en la mateixa situació que Rato i es van acollir a l'amnistia fiscal? Quants empresaris amics del PP vinculats a trames de corrupció han sigut indultats per aquesta amnistia?”.

“Qui s'acull a l'amnistia fiscal, a més, no pot ser perseguit per delicte fiscal perquè, com ha sigut amnistiat, l'AEAT no pot certificar el deute que s'ha contret i, per tant, sense el certificat de frau de l'agència tributària es dificulta la prova del delicte fiscal. Però que no puga certificar-se no vol dir que no haja existit i que, probablement, eixe frau siga la punta de l'iceberg de fraus o delictes majors, com ara està sabent-se en el cas de Rodrigo Rato i de qui sap quanta gent més en el futur”.
 

‘El PP, en el fons, volia protegir els seus’

Per a Oltra “el PP hauria tingut una oportunitat d'or d'anticipar-se a tot el que està passant amb Rodrigo Rato votant la nostra Proposició No de Llei i no ho va fer perquè, en el fons, volia protegir, indultar preventivament els seus”.

La intervenció de Mònica Oltra de març de 2013, “premonitòria” segons Compromís, parla de coses que hui mateix, en temps real, han passat amb el cas de Rato.
next