Diari La Veu del País Valencià
Tornen les Trobades aquest cap de setmana a Tàrbena, Benifairó de les Valls, Xaló i Alginet

RedactaVeu / València.

La localitat de Tàrbena marcarà aquest dissabte, dia 18 d’abril, el tret d’eixida de les festes per la llengua que se celebren aquest cap de setmana arreu del País Valencià.

Així, després de la 27a trobada de la Marina Baixa, dissabte i diumenge tindran lloc altres tres festes per la llengua a Benifairó de les Valls (Camp de Morvedre), Xaló (la Marina Alta) i Alginet (la Ribera). A més a més, el cap de setmana es completa amb diversos concerts de La Gira.

Les trobades previstes per a aquest cap de setmana “especialment significatiu”, segons Escola Valenciana, “perquè Xaló i Alginet celebren 30 anys de Trobades” després que les comarques de la Marina Alta i la Ribera iniciaren les Trobades d’Escoles en Valencià ara fa 30 anys.

Diumenge, XXX Trobada de la Ribera a Alginet

Pel que fa la Trobada d’Alginet, més de 135 tallers ompliran els carrers en la Festa per la Llengua del Centres d’Ensenyament en Valencià que s’iniciarà a les 10 del matí amb la tradicional cercavila cívica. Els centres educatius d’Alginet han decorat una tela d’uns 60 metres on han plasmat els seus missatges i que simbolitza el riu Xúquer “i el Riu de Trobades que any rere any el forma més gent”.

La Trobada comptarà amb dos entaulats a la plaça de la Constitució i al parc d’Enric Valor, on s’oferiran contacontes i representacions teatrals. Exhibicions musicals i esportives (patinatge, petanca i raspall) arredoniran una jornada que es tancarà amb l’actuació de Dani Miquel i els Mamemimomúsics.

A les 9.30 del matí es farà la concentració de la cercavila al final de l’avinguda del Poble Nou i, a les 10 del matí, s’iniciarà la cercavila cívica i el Riu de Trobades per commemorar els 30 anys.

Consulteu els programes de les trobades en aquest enllaç.

Concerts de La Gira

17 d’abril – l’Eliana (el Camp de Túria)

Tardor, Mai mai, El Trineu Tanoka

Lloc: Espai Al Tall ( carrer del Mercat)

Hora: 22:00

Gratuït

18 d’abril – Xaló (la Marina Alta)

La Gossa Sorda, El Diluvi, Oques Grasses, Atupa

Lloc: Centre social

Hora: 22:30

Preu: 7€ Compra on-line d’entrades anticipades ACÍ

18 d’abril – Tàrbena (la Marina Baixa)

Pep Gimeno ‘Botifarra’ (16 hores), Komfusió (19 hores)

Lloc: Plaça Major

Gratuït

18 d’abril – Godella (l’Horta Nord)

Atzembla, VadeBo, Besugo, X-Fanecades

Lloc: Parc del Molí de Godella

Hora: 22:00

Comparteix

Icona de pantalla completa